Cotidianul Transilvan

Dragoș Rusu, PPUSL: Onoarea și Mândria de a fi român trebuie să revină în sufletele noastre

Candidatul PPUSL la Camera Deputaților din județul Cluj, Dragoș Rusu, și-a propus un deziderat îndrăzneț pentru care intenționează să lupte indiferent că va ajunge sau nu în Parlament.

“Este o dorință a mea. Un crez care mă va ghida în activitatea mea politică și socială viitoare. Indiferent dacă îi voi reprezenta sau nu pe clujeni în Parlament, dorința mea este ca prin tot ceea ce voi face să reușesc să închid o rană sângerie a națiunii române. Este vorba de ura și dezbinarea care a pus stăpânire pe națiunea română. Este timpul ca poporul român să strălucească din nou între popoarele lumii la fel cum a făcut-o în perioada interbelică. Realizarea acestei dorințe va fi dificilă, dar am înccredere că românii au puterea de a schimba actuala paradigmă a politicii românești, în prezent locurile de parlamentari și funcțiile publice de rang înalt fiind moștenite în familie, între rude sau cercuri de interese”, afirmă Dragoș Rusu, candidat PPUSL.

Propunerea umaniștilor pentru clujeni, Dragoș Rusu, își dorește ca pe viitor să readucă în sufletele românilor mândria și onoarea de a aparține poporului român. “Deocamdată avem doar ură și dezbinare. În acest timp patriotismul a devenit ceva desuet, pădurile ne dispar sub ochii noștrii și nici măcar sportul românesc nu mai e ce a fost, prezențele pe podiumurile competițiilor de anvergură devenind o raritate. Mândria și onoarea de a fi români a dispărut. Și acest lucru este trist”, își propune candidatul PPUSL la Camera Deputaților din județul Cluj, Dragoș Rusu.

“Trebuie să conștientizăm faptul că românii au fost timp de sute de ani sub presiunea infernală a trei mari Imperii, mă refer aici la Imperiul Otoman, cel Austro-Ungar și cel Țarist. Dar, cu toate acestea, nu trebuie să uităm că am rămas  o națiune, un popor. Ceea ce ne-a unit pe noi românii a fost limba strămoșească, care ne-a dat o identitate națională. Din păcate aceste aspecte, aceste sentimente, sunt mult mai pregnante în Diaspora, decât la românii din țară. Ei, cei ce sunt departe de țară, tânjesc după patrie, după acasă. Ei reprezintă sângele proaspăt de care România are nevoie. Este trist faptul că avem una din cele mai mari migrații din lume pe timp de pace și este imperativ necesar ca românii împrăștiați în lume să fie readuși acasă. Or, pentru acest lucru este nevoie de crearea unor condiții noi de viață, de garantarea și realizarea unui nivel de trai similar cu cel din statele lumii pe unde românii trăiesc acum. Avem nevoie în acest sens de o nouă clasă politică capabilă a realiza aceste lucruri și capabilă a închide actuala rană sângerie a poporului român, mă refer aici la dezbinarea și ura care a cuprins întreaga clasă socială română. Doar așa vom reuși a ne reinventa ca popor, ca națiune și a străluci din nou pe mapamond”, afirmă candidatul PPUSL la Camera Deputaților din județul Cluj, Dragoș Rusu.

fb-share-icon0