Cotidianul Transilvan

Trei ani de la moartea Regelui Mihai

Slujba de pomenire a Regelui Mihai, la trei ani de la trecerea la cele veșnice, va avea loc în curtea Castelului de la Săvârșin, nu la mormântul din Necropola Regală de la Curtea de Argeș, din cauza pandemiei, anunță Casa Regală.

„Familia Regală și-ar fi dorit să-l pomenească pe Regele Mihai la mormântul din Necropola Regală de la Curtea de Argeș. Din păcate, în împrejurările actuale, parastasul la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, în prezența Familiei Regale, nu va avea loc. Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu se află la Săvârșin în această perioadă și vor participa, în Satul Regal, la un parastas închinat Regelui Mihai, sâmbătă, 5 decembrie 2020, la ora 12”, transmite Casa Regală.

Slujba de pomenire va fi oficiată în aer liber, la Castelul de la Săvârșin, de parohul bisericii ortodoxe din localitate, părintele Călin Mădăluță, fără prezența publicului.

Regele Mihai I a murit pe 5 decembrie 2017, la ora 13.00, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia), la vârsta de 96 de ani. În urmă cu un an, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, leucemie cronică, şi tot atunci a anunţat că se retrage din viaţa publică.

fb-share-icon0