Cotidianul Transilvan

Reținut în tren și apoi arestat pentru tâlhărie

La data de 12 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca au identificat şi reţinut un bărbat de 28 de ani, din comuna Josenii Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

În fapt, la aceeaşi dată, în jurul orei 00.40, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire producerea unei altercaţii între doi bărbaţi, în trenul care circula pe relaţia Oradea – Cluj-Napoca.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că un bărbat în vârstă de 28 de ani i-a aplicat unui tânăr de 18 ani, din municipiul Marghita, judeţul Bihor, mai multe lovituri, deposedându-l de suma de 100 de lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care au dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

***

CONDUCĂTOR AUTO DEPISTAT SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 19.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un conducător auto în vârstă de 37 de ani, din Cluj-Napoca, care, în timp ce se deplasa pe strada Bucium din municipiu, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII COVID-19

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune pe raza de competență, în mai multe etape, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii și combaterii infracțiunilor săvârșite în sectorul stradal, dar și pentru reducerea la minim a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

Echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au desfășurat activități specifice în zonele aglomerate de pe raza municipiului, respectiv  terase, restaurante și cafenele.

Astfel, în intervalul orar 09.00 – 12.00, au fost verificați 15 operatori economici și legitimate 45 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, în această etapă au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, 7 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor care reglementează portul măștii de protecție.

Totodată, cu ocazia acțiunilor de control desfășurate în trafic, polițiștii au aplicat un număr de 7 sancțiuni contravenționale conform prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

Cea de-a doua etapă, corespunzătoare intervalului orar 16.00 – 22.00, a avut ca rezultat verificarea unui număr de 16 operatori economici. De asemenea, au fost controlate 24 de autovehicule în trafic și legitimate 76 de persoane.

Nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 a impus aplicarea unui număr de 18 sancțiuni contravenționale, iar ca urmare a încălcărilor aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate 7 sancțiuni. Alte 6 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri ale normelor de circulație pe drumurile publice de către participanții la traficul rutier.

Ultima etapă, respectiv cea din intervalul orar 23.00 – 01.00, a fost organizată sub forma unor filtre instituite pe principalele artere de drum, urmărindu-se verificarea respectării restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor.

În acest context, au fost verificate 57 de autovehicule în trafic și legitimate 97 de persoane.

În total, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, 15 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și a măsurilor instituite prin HG 935/2020.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR GHERLENI

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiul Gherla, împreună cu cei ai Secţei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat pe raza de competenţă, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea comiterii de fapte antisociale, dar şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic.

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 11-13 decembrie a.c., fiind legitimate peste 260 de persoane şi verificate 153 de vehicule.

Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost controlate 16 societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru abateri ale normelor rutiere, poliţiştii rutieri au aplicat 26 de sancţiuni, iar ca măsuri complementare, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991R, dar şi pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii viruslui COVID-19.

fb-share-icon0