Cotidianul Transilvan

Fake-news marca Digi 24

Făce zice Popa, nu ce face Popa. Sau, adaptat vremurilor noastre, ține cont de discursurile despre deontologie de la Digi24, dar nu fă cum face în realitate Digi24.

În ziua investirii președintelui american Joe Biden, pe 20ianuarie, Digi24 titra: „Susținătorii lui Trump au vandalizat sediul Partidului Democrat din Portland în ziua învestirii lui Joe Biden”,

Captura de ecran

 

Link (între timp conținutul știrii a fost modificat) https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/sustinatorii-lui-trump-au-vandalizat-sediul-partidului-democrat-din-portland-in-ziua-investirii-lui-joe-biden-1438087.

Digi24 vedea mișei susținători ai lui Trump, în timp ce întreaga presă americană sublinia, de la bun început, că este vorba de militanți ANTIFA, supărați pe Biden. Chiar și comunicatul Poliției Portland stipula clar faptul că este vorba de susținători ANTIFA. De fapt, în toată presa de peste Ocean, nici o publicație nu menționase că ar fi vorba de susținători ai lui Trump.

Să fie o simplă greșeală, neatenție, manipulare, lipsă de profesionalism sau intenție ori ordin de serviciu sau pe unitate…. Ulterior, după mai bine de șase ore, Digi24 a modificat știrea…

 

 

fb-share-icon0