Cotidianul Transilvan

Experţii OMS nu-și respectă propriile măsuri

Imaginile transmise de la conferinţa de presă a studiului comun OMS, ţinută chiar la Wuhan, locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus, sînt de-a dreptul şocante: nici unul dintre participanţi nu purta mască de protecţie! Şi asta deşi tocmai specialiştii OMS au impus în întreaga lume purtarea măştii ca principala măsură de protecţie împotriva virusului Sars-Cov-2! Cea care a atras atenţia asupra acestor imagini a fost Cora Muntean, redactor-şef al CristoiuBlog.ro, pe Facebook-ul său:

Într-adevăr, faptul că tocmai experţii Organizaţiei mondiale a Sănătăţii (OMS) au decis să transmită în direct, pe Youtube, astfel de imagini, are, desigur, un efect devastator asupra populaţiei, putînd să genereze neîncredere în măsurile dispuse de guverne, măsuri bazate chiar pe indicaţii OMS.

De pildă, în România, starea de alertă trebuia să expire joi, însă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus menținerea acestei măsuri, cu păstrarea restricțiilor în vigoare, pentru încă 30 de zile, pînă în data de 11 martie. Reamintim că în România a fost declanşată timp de două luni chiar starea de urgenţă, iar începînd cu data de 15 mai 2020 sîntem într-o continuă stare de alertă.

Se ştie că, în majoritatea ţărilor, oamenii sînt obligaţi prin lege să poarte masca de protecţie atît în spaţii închise, cît şi în afara lor, competiţiile sportive se desfăşoară fără spectatori, în unele ţări restaurantele, teatrele şi cinematografele sînt închise. Asta în timp ce tocmai experţii OMS, chiar la Wuhan, se îmbrăţişează, dau mîna şi aprope că îşi ating capetele fără a purta banala mască de protecţie pe care au impus-o în întreaga lume!

fb-share-icon0