Cotidianul Transilvan

Statul, bun de plată. Casa de Avocatură Moscovits – Șteopan – Ilian – Lascău a obținut plata a 125.000 lei, premiu la Loteria Bonurilor Fiscale

Doi avocați de la casa de Avocatură Moscovits – Șteopan – Ilian – Lascău au reușit să oblige statul român, prin obținerea unei sentințe definitive a Curții de Apel Cluj, la plata unui premiu în valoare de 125.000 lei (sumă actualizată cu rata inflației şi dobânda legală penalizatoare), câștigat la Loteria Bonurilor Fiscale din 2018.

Clienta avocaților Szidónia Ailenei-Burján și Diana Lascău, la momentul depunerii cererii de revendicare a premiului, a depus rola jurnal aferentă aparatului de marcat electronic fiscal și nu bonul fiscal original, având în vedere că odată cu trecerea timpului s-a șters cerneala de pe bon. ANAF a respins cererea, cu toate că cele două au aceeași valoare juridică și conțin exact aceleași date. Prima instanță a respins acțiunea reținând că trebuia depus bonul original, invocând și faptul că nu am acționat în judecată și Direcția Generală Antifraudă Fiscală, care are atribuția de a valida calitatea de câștigător a unei persoane la extragerile Loteriei Bonurilor Fiscale. Apoi, echipaAilenei Burdujan – Lascău nu s-a dat bătută și a reușit să obțină o soluție definitivă favorabilă din partea Curții de Apel Cluj. Mai exact, la sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Cluj a admis recursul formulat de clienta noastră și a dispus obligarea statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice, la plata sumei de 125.000 lei cu titlu de premiu la extragerea lunară a Loteriei Bonurilor Fiscale din data de 20 mai 2018, sumă actualizată cu rata inflației şi dobânda legală penalizatoare începând cu data de 20 august 2018 şi pe viitor, până la achitarea întregului debit.

fb-share-icon0