Cotidianul Transilvan

DJ 109, Drumul Bistriței, modernizat cu fonduri europene de Consiliul Județean Cluj

Finalizarea proiectului european de modernizare a DJ 109, Drumul Bistriței. Drumul a devenit deja extrem de atractiv, valorile de trafic crescând în mod semnificativ

Miercuri, 12 mai 2021, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, și a echipei de implementare a proiectului, a avut loc conferința de presă prilejuită de finalizarea investiției europene „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj)“.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Finalizarea acestui proiect e o nouă dovadă  evidentă a modului în care banii europeni atrași de noi asigură numeroase beneficii clujenilor și un plus de bunăstare comunităților locale. E un drum județean impecabil, un etalon pentru toate cele pe care le vom reabilita”.

În lungime de aproximativ 32 de km, lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 109 Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu – limită cu județul Sălaj au fost recepționate de Consiliul Județean Cluj în luna februarie a.c.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat: „Această investiție derulată cu fonduri europene contribuie în mod semnificativ la creșterea calității vieții cetățenilor din cele patru comune, dar și la impulsionarea investițiilor din zonă. În mod cert, acest drum județean de mare importanță a devenit extrem de atractiv, valorile de trafic înregistrate în ultima perioadă confirmând această realitate“. 

Reabilitarea acestui drum județean, parte componentă a proiectului european „Drumul Bistriței”, a constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic.

Valoarea totală a proiectului derulat de forul administrativ județean a fost de 75.799.832,58 lei, din care 98% au provenit din finanțarea europeană asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

fb-share-icon0