Cotidianul Transilvan

36 de noi locuințe ANL în Bihor

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. De atunci, în Bihor au fost construite 1.518 locuințe, cele mai multe-384- în Marghita.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, joi în Beiuş 36 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.Valoarea investiției este 5.942.974,29 lei (inclusiv TVA), anunță Ministerul condus de Cseke Attila. În Beiuș sunt construite , până acum, 91 de locuințe ANL Beneficiarii, tineri între 18 şi 35 de ani, au la dispoziție 12 apartamente cu 1 cameră și 24 de apartamente cu 2 camere. Imobilul a fost ridicat în str. 1 Decembrie 1918 pe un regim de înălţime S+P+3E (subsol+parter+3 etaje). Terenul a fost pus la dispozițție, conform legii, de autoritățile locale, Tinerii care doresc să beneficieze de aceste locuințe trebuie să depună cerere la Primăria Beiuș, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

„În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii”, se arată în comunicatul MDLP.

 

 

Locuințe ANL în Bihor:

– Oradea (365 de unități locative);

– Ştei (108 unități locative);

-Beiuş (91 de unități locative);

-Marghita (384 de unități locative);

-Salonta (120 de unități locative);

-Şimian (27 de unități locative);

-Aleşd (94 de unități locative);

-Chişlaz (27 de unități locative);

-Sânmartin (120 de unități locative);

-Valea lui Mihai (90 de unități locative);

– Săcuieni (45 de unități locative);

-Sălard (27 de unități locative);

-Sântandrei (20 de unități locative).

fb-share-icon0