Cotidianul Transilvan

Halucinant! Primăria Baia Mare condusă de Cherecheș s-a împrumutat din bursele sociale ale elevilor pentru a-și plăti datoriile proprii

Situație șocantă la Baia Mare unde administrația publică locală, condusă de primarul Cătălin Cherecheș, și-a bătut joc de educația elevilor care provin din familii greu încercate. Concret, printr-o dispoziție internă a primarului Cătălin Cherecheș, Primăria Baia mare s-a împrumutat din fondurile alocate burselor sociale ale elevilor pentru a plăti datoriile primăriei, acordându-se prioritate acestui ultim capitol bugetar în condițiile în care, până la votarea bugetului, s-a funcționat cu cota lunară de 1/12 din bugetul anului trecut. Rămâne întrebarea ce fel de administrație e aceea care-și plătește din datorii ”împrumutându-se” din bursele sociale, de multe ori esențiale pentru educația elevilor care provin din familii cu posibilități materiale mai reduse. Unde e grija administrației locale pentru educația copiilor ?

În aceste condiții plata burselor sociale restante, aferente anului 2020, a început să se facă abia din luna martie 2021, a continuat în aprilie și se va finaliza în luna mai. Cât privește plata burselor aferente anului 2021, potrivit unui răspuns primit de consilierul local PNL Mircea Cirț care a dat curs îngrijorării părinților, primăria băimăreană habar nu are când va începe plata. Banii vor ajunge la elevi doar după ce bugetul inițial pe anul în curs va fi validat de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș și, apoi, repartizați ordonatorilor terțiari de credite.

Apropos de datorii și de bani, pentru primarul Cherecheș jongleriile financiare sunt la ordinea zilei, Curtea de Apel Cluj, prin Hotărârea nedefinitivă 102/09.04.2021 din Dosarul 19/33/2020, constatând că dobândirea de către primarul Cătălin Cherecheș a sumei de 2.685.708,318 lei (2,685 milioane lei adică peste 500.000 euro) nu are caracter justificat şi a dispus obligarea intimatului Cătălin Cherecheș plata acestei sume în favoarea Statului Român, prin Ministerul Finanțelor Publice.
Și, se pare că primarul Cherecheș gopodărește muncipiul precum propria avere. Adică prost !

 

 

fb-share-icon0