Cotidianul Transilvan

Reținuți pentru furt, depistați cu teste antiCovid false

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au efectuat o percheziție domiciliară la locuința a două persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt. O femeie și un bărbat în vârstă de 29, respectiv 36 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la aproximativ 5.400 de lei.

La data de 1 iunie a.c., polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore în cazul a două persoane bănuite de faptul că în perioada 27-29 mai a.c., ar fi pătruns într-un imobil din localitatea Câmpenești, de unde ar fi sustras aparatură utilizată în domeniul construcțiilor.

În cadrul percheziției efectuate au fost identificate și ridicate bunuri de interes pentru cauză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea activităților, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

***

PERSOANE DEPISTATE CU BULETINE DE ANALIZE MEDICALE FALSE

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj s-au sesizat din oficiu la data de 1 iunie a.c. cu privire la faptul că un bărbat și o femeie de 35 de ani, ambii din municipiul Sibiu, ar fi prezentat la îmbarcarea în aeronavă buletine de analize medicale cu privire la care există suspiciunea că nu ar fi autentice.

Totodată, la data de 31 mai a.c., polițistii au depistat doi bărbați, de 29 și 56 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care, la îmbarcarea pentru zborul Cluj-Napoca- Londra, ar fi prezentat buletine de analize medicale (teste pentru depistarea virusului Covid-19) despre care există suspiciunea că ar fi false.

Cercetările se desfășoară pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

***

BĂRBAT CERCETAT PENTRU REFUZUL DE PRELEVARE A MOSTRELOR BIOLOGICE

La data de 1 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au oprit pentru control în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din Câmpia-Turzii, pe DJ 150, în interiorul localității Viișoara.

Întrucât conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și deplasarea la o unitate medicală pentru recoltare probelor biologice, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal

 

fb-share-icon0