Cotidianul Transilvan

Primăria Baia Mare, țurțure de datorii. Restanțe de milioane de euro la firme private

Datoriile sunt o mare durere de cap. Dar să nu credeți că doar persoanele fizice au datorii. Deloc. Și instituțiile publice au datorii, iar primăriile excelează în acest sens. Astfel, Primăria Baia Mare are datorii de peste 20 de milioane lei. De fapt e vorba de UAT Baia Mare, adică orașul Baia Mare, cel gospodărit de primarul Cătălin Cherecheș. Dar să nu credeți că acest datorii au vreo relevanță în ceea ce privește salariile angajaților. Acestea din urmă curg bine mersi, restanțele fiind acoperite din bugetul local, adică din banii vărsați de populație la stat.

La începutul acestui an, potrivit 2mnews.ro, Primăria Baia Mare avea datorii de aproape 40 de milioane lei (8 milioane de euro), din această sumă plătindu-se în primul trimestru al 2021 aproximativ 18 milioane lei, în prezent restanțele ajungând la 20 milioane lei (4 milioane de euro). Cele 4 milioane euro reprezintă facturi neplătite către 50 de firme private, patru dintre acestea însumând aproape 90% din valoarea cumulată a restanțelor. Este vorba de ARL Cluj (9,13 milioane lei), Drusal SA (6,2 milioane lei), ICEP SRL (1,3 milioane lei) și Construrom SRL (1,94 milioane lei), facturile neplătite fiind pentru servicii de reparații de drumuri și salubrizare.

În aceste condiții nu e de mirare că investitorii fug mâncând pământul de Baia Mare. Cine și-ar dori să lucreze cu primăria condusă de Cherecheș când acesteia i s-a dus faima de rău plătitor, care contractează lucrări și servicii, dar uită după executarea lor să le și plătească….Să nu ne mai mire că nu avem încă un parc industrial….

fb-share-icon0