Cotidianul Transilvan

Un clujean, în cărți pentru șefia Academiei de Poliție

În urma scandalurilor de plagiat care au avut loc în cadrul Academiei de Poliției, ministrul de Interne Lucian Bode a decis reformarea instituției, iar surpriza ar putea veni de la Cluj.

Directorul Muzeului de Artă Cluj, istoricul Lucian Nastasă Kovacs, este una dintre propunerile pentru funcția de rector al Academiei de Poliție. De altfel, el este consilier, neremunerat, al ministrului Bode și a condus echipa care a făcut proiectul de restructurare, relatează gazetadecluj.ro.

Mai degrabă rezervat, el a declarat pentru Gazeta de Cluj că lucrează de mai mult timp la proiectul de reformare al academiei din cadrul Ministerului de Interne.

”Am decis să nu dau declarații, decât în legătură cu activitățile mele intelectuale, adică cărți sau chestiuni care țin de cultură.. Ministerul Afacerilor Interne are activități cu culturale și educative!

La ședința guvernului de acum câteva săptămâni s-a făcut și un briefing de presă în care s-a menționat numele meu în legătură cu conducerea echipei care a elaborat hotărârea de guvern prin care se reorganizează Academia de Poliție și pentru mine este o realizare. Nimeni nu știe câte zile și nopți le-am pierdut pentru acest proiect !

De ani de zile se vorbește despre reorganizare, dar nimeni nu a făcut nimic. Acum domnul ministru Bode a luat taurul de coarne și face lucrul acesta. Am lucrat și lucrez pe această hotărâre de guvern și urmează celelalte documente care sunt specifice domeniului universitar care trebuiesc .

Știu că am o situație ingrată, pentru că, vă dați seama, dispar multe funcții, sunt orgolii în joc! Dar toate documentele trebuiesc aduse în acord cu legea!

După ce vor termina acest proiect cred că mă voi întoarce la proiectele mele personale. Funcția de rector se ocupă prin concurs!”, a declarat Lucian Nastasă Kovacs, directorul Muzeului de Artă Cluj.

Reorganizarea Academiei de Poliție vizează desființarea celor două școli doctorale care au adus mari prejudicii de imagine instituției prin acuzațiile de plagiat.

Până și șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru este suspectat că și-a plagiat lucrarea de doctorat susținută în cadrul Academiei de Poliție.

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) solicita ministrului Educatiei Sorin Cimpeanu sa verifice si sa spuna public daca seful Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru a plagiat in teza de doctorat.

AMASP mai solicita sa spuna public care este motivul pentru care CNATDCU tergiverseaza sa se pronunte asupra acestei suspiciuni.

„AMASP solicita public ministrului educatiei, Sorin Cimpeanu, sa efectueze verificarile institutionale necesare si sa expuna public motivul pentru care CNATDCU tergiverseaza complice sa se pronunte daca jud. dr. Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare, a plagiat teza sa de doctorat: „Particularitati manageriale in cooperarea politieneasca internationala pentru prevenirea spalarii banilor”, permitandu-i sa beneficieze de sporuri presupus necuvenite pentru studiile doctorale invocate si sa poata solicita, in curand, pensia de serviciu calculata prin raportare si la aceste sume.

Este nepermis ca o suspiciune de o asemenea gravitate privind lipsa de onoarea si integritate sa fie lasata sa planeze atata timp tocmai asupra sefului institutiei chemate sa verifice integritatea magistratilor. Este cu atat mai grav cu cat aceasta suspiciune il face pe dl. jud. dr. Lucian Netejoru vulnerabil in functia ocupata”, a transmis procurorul Alexandra Lacranjan pe pagina eu de Facebook.

fb-share-icon0