Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

A group of six – concertul tinerilor compozitori din Cluj și Budapesta
Categorie:   Din Cluj  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  16.02.2017  Ora:  09:48  Citiri:  2147

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj vă invită joi, 23 februarie, ora 19:00 la concertul de muzică contemporană susținut de ansamblul AdHOC, condus de tânărul dirijor Matei Pop.

Evenimentul se va desfășura sub genericul A group of six și se se dorește a fi un dialog componistic între reprezentanți ai unei foarte tinere generații de compozitori aflați în plină afirmare, provenind din apreciatele școli de compoziție ale Academiei de Muzică „Liszt Ferenc” din Budapesta și Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Ideea concertului aparține lui Márton Szőcs, absolvent al AMGD (vioară) și fost student la clasa de compoziție clujeană, actualmente masterand în compoziție la Academia „Liszt Ferenc”; cei doi tineri compozitori budapestani (Máté Balogh, Péter Tornyai)  și cei trei clujeni (Alexandru Murariu, Aurelian Băcan, Áron Török-Gyurko) ce i se alătură în program sunt cu toții colegi de generație, legați prin pasiunea iscoditoare pentru sonoritățile contemporaneității: de aici titlul-aluzie al concertului, cu trimitere la cunoscutul grup de compozitori francezi din perioada interbelică, „Les Six” .

Ansamblul AdHOC condus de lect. univ. dr. Matei Pop, cu un renume binemeritat pe plan național, este tocmai alegerea potrivită pentru un astfel de program!

Concertul este organizat de Academia de Muzică din Cluj și de Școala doctorală „Sigismund Toduță”, cu sprijinul Fundației COMMUNITAS.Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT