Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Caracatiţa de firme marca I.Bene&I.Rus vrea TOT Clujul.Napoca Security,ultima găselniţă
Categorie:   Din Cluj  Autor:  MILISEVICI Bogdan  Data:  21.06.2013  Ora:  10:30  Citiri:  2554

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (12 voturi)

Într-o lume în care lichidităţile financiare sunt rara avis, la Cluj o gaşcă de firme a acaparat tot ce se putea pe sectorul de construcţii. Mai nou, aceasta râvneşte şi la alte sectoare. Iar toată această încrengătură de firme are un numitor comun: Ioan Rus, fostul ministru de Interne, vicepreşedintele PSD naţional.

După ce a acaparat lucrările de la pista de 3500 a Aeroportului Cluj, caracatiţa de personaje apropiate de Ioan Rus şi Ioan Bene a pus ochii şi pe alte domenii „bugetare”. Firma de pază Napoca Security este în aceste zile în fierbere fiind aproape de a-şi adjudeca o licitaţie. Întâi, Napoca Security a încercat să îşi acopere urmele schimbându-şi acţionariatul. Astfel, fostul fotbalist Alin Bănceu a „ieşit” din firmă, acţionar unic devenind un oarecare Marchiş. Bănceu era partener de afaceri cu Ioan Bene, deţinând împreună o serie de firme şi având societăţi care erau chiariaşe în spaţii deţinute de Ioan Bene. Mai departe, Napoca Security l-a adus ca şi administrator pe fostul adjunct al IPJ Cluj şţi al Poliţiei municipiului, ex comisarul şef Aurel Bârluţiu. Nu de alta dar o firmă de pază trebuie să fie blindată dinspre Poliţie. Deh, dacă administrator îţi e fostul adjunct al IPJ controalele din 10 ani le poţi număra pe degetele de la o mână. Oricum, de notat ar maifi faptul că comisarul şef Mureşan Alexandru, cel pus la dispoziţie zilele trecute datorită unui dosar penal înaintat instanţei, este „moştenitorul” imeriului creat de Bârluţiu. Un caz similar cu Mariş-Morar la Direcţia Silvică Cluj. Oricum, Napoca Security s-a asigurat atât cu sprijin politic, vezi relaţia lui Bene cu Ioan Rus, cât şi cu sprijin cu epoleţi,. Coincidenta, imediat dupa acestea s-au rupt zagazurile la controale aberante la alte firme de profil, determinând o şicanare continuă a altor firme de profil de pe piaţă.

În ceea ce priveşte Mafia Lemnului, arătam zilele trecute cum un hotel a ajuns din posesia fostului director al Direcţiei Silvice la copii lui Ioan Rus şi la o firmă, Napocamin, şi ea legată ombilical de Ioan Rus, acţionari find Panpetrol Com SRL şi Bene Ioan. Bene Ioan este nimeni altul decât cel care deţine companiile Ben&Ben, Napoca Constructii şi Panpetrol.


Ben Ben SA este una din cel mai controversate firme clujene. De-a lungul ultimilor ani, presa a scris că ar avea protecţie de la vârf înalt, fiind una dintre firmele apropiate de fostul ministru de Interne Ioan Rus. Cert este faptul că în prezent Ben Ben este în… insolvenţă. Potrivit bilanţului din 2011, Ben Ben SA avea pierderi de 18,1 milioane lei şi datorii de 73,1 milioane lei. La Panpetrol era administrator Dan Claudiu, societatea având ca acţionari pe Ben&Ben Company SRL şi Ben & Ben SA. Mai mult, acelaşi Dan Claudiu era acţionar la Ben & Ben SA alături de Bene Ioan. Iar Panpetrol a fost cumpărată de familia Bene de la Toşa Ioan. Caracatiţa Ben Ben este blindată dinspre Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj pe filiera directorului executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj, Viorel Moldovan, DGFP Cluj, şeful Activităţii de Inspecţie Financiară, personaj care într-un timp record a reuşit să îşi înalţe o vilă de 325 mp pe Strada Cireşilor. Unde este vecin cu Dan Claudiu, fostul administrator din Panpetrol şi partenerul de afaceri al lui Bene.

În Centrala Incidentelor de Plată, Ben Ben avea 7 file CEC neacoperite şi 1.590 de bilete la ordin neplătite, în sumă de 765.533,86 lei, respectiv 65,42 milioane lei! În mod normal, într-o ţară normală şi teoretic şi în România, o filă CEC neacoperită înseamnă dosar penal. De asemenea, în mod normal, într-o ţară normală şi teoretic şi în România, administraţia financiară ar trebui să se lupte pentru recuperarea creanţelor către bugetul de stat.

Bene Ioan, partenerul de afaceri al copiilor lui Ioan Rus, deţine firma Napoca Construcţii, el preluând acţiunile de la Ion Ţiriac şi de la IT Transilvania Invest în 2011. Napoca Construcţii este condusă de fostul şef al PSD Cluj, inginerul Ştefan Dimitriu.

Iar Napoca Construcţii, parte în asocierea cu SC ICCO Systems SRL şi SC Geo Arc SRL, este firma care a obţinut contractul de realizare a pistei de decolare-aterizare de 3.500 de metri, de la Aeroportul Cluj Napoca. Costurile proiectului sunt estimate la circa 78 de milioane de euro, prima etapă, realizarea pistei de 2.100 metri, presupunând costuri de 40 de milioane de euro.


Ultimele articole de MILISEVICI Bogdan:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Cele mai comentate (7 zile)

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT