Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Cea mai interesantă şi serioasă revistă de istorie recentă:„Vitralii – lumini şi umbre”
Categorie:   Special  Autor:  Mihai PETEAN  Data:  11.02.2012  Ora:  16:10  Citiri:  3025

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

De curând Revista Veteranilor din Serviciile Române de Informaţii, intitulată „Vitralii – lumini şi umbre”, cu numărul 9 din decembrie 2011, a intrat în anul trei de apariţie. Modest şi tăcut (dar mai ales înconjurat de tăcere), volumul de 150 de pagini este în fapt o „bombă” artizanală conţinând suficient TNT, cât să arunce în aer o duzină de „teorii” oficiale cu privire la evenimentele din 1989 dar şi cu privire la istoria Securităţii ca instituţie.

            Revista are un Consiliu editorial format din istorici de primă mărime: prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu, acad. Dinu C. Giurescu, prof. univ. dr. Corvin Lupu, dr. ist. Alex Mihai Stoenescu, prof. univ. dr. Cristian Troncotă şi preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii, dl. col. (r.) Filip Teodorescu. Colegiul de redacţie este şi el impresionant: şase generali şi doi colonei, toţi în retragere. Dl. Cristian Troncotă este redactor şef şi dl. Maria Ilie este secretar de redacţie.

Oamenii care editează, patronează şi girează revista sunt bărbaţi puternici, luptători, adevărate caractere, iubitori de neam şi ţară.

Primul număr al revistei Vitralii a apărut în decembrie 2009 când s-au împlinit 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

În Apelul publicat atunci se sublinia că după douăzeci de ani este vremea ca adevărul să iasă în sfârşit la lumină, să aflăm adevărul adevărat, necosmetizat şi nedistorsionat. Numărul 8 al acestei reviste a fost lansat la Cluj-Napoca în 12 octombrie 2011 la Galeriile „Casa Artelor” în prezenţa preşedintelui ACMRR-SRI, col. (r.) Filip Teodorescu, prof. univ. dr. Cristian Troncotă, redactor şef al revistei Vitralii, şi prof. univ. dr. Corvin Lupu, în cadrul simpozionului „Istorie şi adevăr despre serviciile româneşti de informaţii”.

CITESTE CONTINUAREA AICIUltimele articole de Mihai PETEAN:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT