Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Comedia studenţească, filmată şi jucată de trei băieţi şi-o fată :-))
Categorie:   Studenti  Autor:  Renata Tegzes  Data:  14.08.2010  Ora:  14:35  Citiri:  6549

Share:
Foto: Andrei Cotrau
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (24 voturi)

Sînt patru. Sînt tineri, amuzanţi, visători, dar nu în aer. Au un plan: să vă aducă zîmbetul pe buze. Sînt „Ilarianţii”. Lavinia, Vlad, Mihai şi Alex sînt protagoniştii unor „scurt metraje”, realizate în totalitate de ei. Scenariile sînt inspirate din viaţa cotidiană, în principal din a studenţilor. Scrie cine are o idee bună, filmează cel care nu apare în cadru şi are mîinile libere, regizori sînt toţi, iar bugetul... „cit costă o casetă”. Ce îi face şi mai amuzanţi, pe lîngă imaginaţie? Accentul de zălăuan.   
 
Iese ce iese, amuzant să fie  
 
Lavinia, Vlad, Mihai şi Alex sînt din Zalău şi studiază la Cluj. În urmă cu un an, Vlad şi-a adunat cei mai buni prieteni şi le-a povestit de proiectul său, „să facem România să rîdă”. Nu şi-a supus „candidaţii” la probe de dicţie, pentru că nu a existat o preselecţie. Nu au fost întrebaţi dacă ştiu să folosească o cameră de filmat şi nu au inventat nici măcar un banc. Singura condiţie: să fii un prieten adevărat. „Ce pretenţii să am la talent, cînd nici io nu aveam” explică Vlad. „Nu facem ceva profi, bine stabilit dinainte. Merem acolo, ne prostim, durează vreo şasă ore... că ne prostim şi apoi vedem ce iese”, adaugă Mihai.  
 
Orice poate fi amuzant 
 
Fiecare dintre ei este „cel mai haios” chiar dacă Lavinia este mai rezervată, cu ochii în pămînt la fiecare „gogoaşă” simpatică a băieţilor. Nu trebuie să îi urmăreşti într-un clip că să te binedispună, ci doar să stai cu ei cinci minute. Fiecare cu o idee genială, o glumă născută pe moment, poate chiar şi de la un cartof prăjit, iar hohotele de rîs sînt de nelipsit la o întîlnire cu Ilariant. Aşa cum spun şi ei, nu există unul mai amuzant ca celălalt. „Unul e mai prost ca altu, dar deobicei, în mod ciudat, ăla care scrie scenariul se face pe el cel mai prost, adică iese cel mai rău”, spune Vlad.  
 
 Familia, cel mai mare fan

 
 Proiectul îl au de un an iar site-ul de patru luni. În scurt timp au reuşit să îşi facă mii de prieteni care aşteaptă cu nerăbdare fiecare filmuleţ. „La început familia nu era de-acord, da acum ne susţin şi ei”, spune Alex. „Îs fanii noşti principali”, continuă Lavinia. Au şi critici, comentarii negative, de la „cei care nu le gustă glumele”, dar astea vin odată cu „faima”. Chiar dacă înregistrările nu sînt întotdeauna atît de reuşite cum şi-ar fi dorit, accentul de „Zălăuan”, îi salvează. „Am stabilit de la început să vorbim cu accent. Nici nu putem altfel. Adică am putea, dar nu vrem. Aşa sîntem noi”, explică Mihai.  
 
Cînd vor fi mari, vor fi tot amuzanţi
 
Pe viitor, Ilariant vrea să continue cu acest proiect, pînă vor fi prea bătrîni ca să mai regizeze filme pentru studenţi. Speră în reuşita lor, dar fiecare are un plan de rezervă, conştienţi că visele nu devin întotdeauna realitate. Pînă atunci prin distracţia lor, provoacă distracţia noastră.vezi toate clipurile realizate de studenţi pe ilariant.roUltimele articole de Renata Tegzes:


Comentarii articol (6)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Benny Bot  2011-01-01 14:28:03
Deci ba vlad bah ... sh eu vreu...
Marius  2010-08-22 14:27:23
ar trebui sa ma grabesc sa iau autografe... pana nu creste pretul.
Catalin  2010-08-17 00:25:35
Exceptionale materialele realizate de ei,felicitari!
claudiu  2010-08-15 17:19:43
Faina gasca si materialul fain scris
anca  2010-08-15 11:40:55
mie imi place grupul asta la nebunie. is super tari! sper ca intr-o sa am ocazia de-ai cunoaste:):X
renato  2010-08-14 22:27:52
nota 10++ pentru idee si accent...iar pe Mihai sa-l descarc de pe torrente in viitor ca-i talentat ca frateso Gerard Butler
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT