Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

DNA - Securitatea redivivus?! Politicienii tac precum rahatul în iarbă
Categorie:   Special  Autor:  Mihai PETEAN  Data:  1.06.2013  Ora:  10:55  Citiri:  1860

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (5 voturi)

Dosarul Alexandrescu a ajuns pe prima pagină a media românească. Şeful RDS RCS a depus plângere pentru şantaj împotriva directorului Antena Group. Potrivit şefului de la RDS, Alexandrescu l-a şantajat cu dezvăluirea contractului dintre o firmă a lui Mitică Dragomir şi RDS RCS în cazul în care RDS nu semna un contract cu Antena. Dacă ăsta e sau nu şantaj se va pronunţa Justiţia. Până acolo însă asistăm la o execuţie publică mizerabilă, demnă de o ţară bananieră şi de o execuţie demnă de un organ de represiune bolşevică al anilor 60.

În primul rând nu înţeleg ce are de-a face DNA, Direcţia Naţională ANTICORUPŢIE, cu un presupus şantaj între doi directori de firme private! Unde e corupţia?! Unde  e exercitarea autorităţii publice a vreunuia dintre cei implicaţi?! Cine lucra pentru stat?! Antena Grup?! Sau RDS RCS? Pentru care stat?! Cel român, cel maghiar sau cel congolez?! Cine era funcţionar public?! Unde e prejudiciul adus statului?! Mister...Stimabililor procurori DNA, nu mai avem corupţi în ţara asta?! Nu mai avem politicieni, persoane aflate în exercitarea autorităţii publice, care să fi luat/cerut mită, care să fi adus prejudiciu statului?! Am eradicat corupţia şi acum ne ocupăm de şantaj?!

Apoi, cum e posibil ca o persoană să fie săltată de acasă şi dusă la audieri ca MARTOR! Alexandrescu a fost ridicat şi dus la audieri ca MARTOR! De abia apoi s-a schimbat încadrarea în învinuit! Pe acest principiu, oricine, oricând, poate fi dus, „din-prima” cu duba la audieri ca martor!

http://www.ftr.ro/voiculescu--abuzuri-alexandrescu-a-fost-ridicat-de-pe-strada-fara-sa-fi-fost-citat-dna-nu-are-competenta-in-a-cest-caz-66862.php

Mie nu mi se poate întâmpla aşa ceva! Eu nu am făcut nimic!...Serios?! Mai gândiţi-vă...! La cele peste 14.000 de legi ale României imposibil să nu fi încălcat vreuna! Iar dacă mâine X face plângere că Z (citez din referatul DNA!) „ i-a creat o stare de temere puternică că îşi poate pune în aplicare planurile”, „i-a afectat viaţa personală”, „i-a creat elemente de presiune”, DNA vă poate sălta din casă ca martor! Ei, nu e chiar aşa...Serios?! Mai gândiţi-vă...!

Apoi, citesc referatul procurorilor DNA pentru arestarea preventivă. Beletristică pură. Expresii frumoase. Literatură. Sunt un mare fan al Discovery ID Crime, dar, acolo se vorbeşte despre fapte, probe, certitudini, acţiuni, realitate, martori. În referatul DNA găsim expresii frumoase, compunere...Citiţi Referatul DNA şi minunaţi-vă! Eşti stresat?! Pierde bani firma ta privată?! Zdup, la mititica cu cel care te-a stresat! Pe aşa ceva se arestează în România anului 2013!

http://www.ftr.ro/dna-manual-de-tehnici-de-manipulare-66874.php

Şi nu în ultimul rând, cum e posibil ca DNA să se bâlbâie şi să se joace de-a uite comunicatul nu e comunicatul. Pe site-ul DNA a apărut joi 30 mai un comunicat datat 28 mai 2013, cu nr. 481/VIII/3 în care se arăta că s-a decis urmărirea penală împotriva lui Sorin Alexandrescu în calitate de învinuit. Tot joi, în jurul orelor 20.05, Antena 3 a prezentat comunicatul de pe site-ul DNA. Apoi, la câteva minute, pe site-ul DNA s-a modificat şi data, dar şi numărul comunicatului, acesta apărând cu data de 30 mai. Suntem în faţa unei proceduri nu doar staliniste – cu două zile înainte de audieri, o persoană este deja acuzată ca fiind învinuit, dar persoana este chemată la DNA ca martor – ci şi unor falsuri în acte publice. Pentru că un comunicat de presă, afişat pe un site al unei instituţii, reprezintă un document oficial.  Deci Alexandrescu a fost învinuit cu două zile înainte să fie săltat de acasă şi dus la audieri ca martor! Poftim?! Cum să mai ai încredere în DNA? Ce fel de oameni lucreză acolo?! Ce procurori DNA avem?! Gândesc ei cu mintea lor sau doar execută orbeşte ordine?!

http://www.ftr.ro/dna-a-falsificat-documente-oficiale-in-scandalul-alexandrescu-66839.php

Şi nu în ultimul rând, cum e posibil ca înaintea unei şedinţe de judecată privind arestarea prevntivă a unui învinuit, dinspre DNA să se scurgă spre presă întregul referat privind propunera de arestare preventivă?! Bineînţeles, nici o luare de poziţie legat de acest lucru din partea DNA.  Nici o anchetă, nici un comunicat, nimic...Ce e DNA?! Sat fără câini?!  Magazin de vânzare a referatelor şi a dosarelor?! Butiucu din colţ la care vinde tanti Mari?! Nu există în DNA nici un fel de securizare a comunicaţiilor, a înscrisurilor, a datelor?! Sau scurgerile îşi au rolul lor şi sunt doar o parte dintr-o mascaradă numită DNA?

Şi, în final, cireaşa de pe tort, ce spuma mărilor înseamnă pericol social?! Unde  şi  cum e definit acest termen pe baza cărui sute de români ajung în arest preventiv?! Un primar care se presupune că a luat mită e pericol social. Un director de instituţie media care se presupune că a şantajat e pericol social. Bun! Dar de ce nu e pericol social un criminal cu sânge rece sau de ce nu e pericol social fostul deputat PDL Dan Păsat, acuzat şi condamnat în primă instanţă la 3 ani cu executare pentru ŞANTAJ CU VIOLENŢĂ?!???

Oare eu sunt pericol social?! Dar tu, cititorule, care nu eşti cu birul la stat la zi, eşti pericol social?! Da! Poţi fi! Poţi fi un exemplu negativ pentru societate (formulare auzită de la procurori)...

Puzderie de întrebări de bun simţ la care nu vom afla răspunsul.

Şi mai grav este însă faptul că cei cărora le-am delegat puterea, mă refer aici la parlamentarii noştri dragi plătiţi cu bani grei, tac precum rahatul în iarbă. Tac şi cei de la Bucureşti şi cei de la Bruxelles. Şi alături de ei tace şi societatea civilă. Tăcem aproape toţi! De frică, de nepăsare...Un stat poliţienesc, o dictatură, se instaurează tocmai din nepăsarea societăţii, din tăcerea sa. Repet, nue  vorba de vinovăţie sau nevinovăţie, de vreo decizie a Justiţiei, ci de întrebări legate de modul în care s-a ajuns aici...

Domnilor Tişe Alin, Laszlo Atilla, Nicoară Marius, Cordoş Alexandru, Oros Nechita, Adrian Gurzău, Zlati Radu, Moldovan Ioan, Irimie Vicenţiu, Itu Cornel, Mate Andras Levente, doamnelor Cătăniciu Steluţa, Uioreanu Elena, Cristea Aurelia, de ce tăceţi?! Vi se pare normal ce ce se întâmplă?!  Nu e vorba de caz în sine, de vinovăţie, de treburile Justiţiei, ci de o serie de întrebări logice! Numai că deh, e mai simplu să vorbeşti de bărci cu motor pe Tarniţa, de portul popular, de semnături pentru spital, de familie sau de soluţii contra obezităţii ori să taci mâlc,  decât să iei taurul de coarne!

Cele de mai sus sunt valabile şi pentru cei 33 de eurparlamentari, onor dumneavoastră: Elena Oana ANTONESCU, Elena BĂSESCU, Sebastian Valentin BODU, Victor BOŞTINARU, Cristian Silviu BUŞOI, Minodora CLIVETI, Corina CREŢU, George Sabin CUTAŞ, Vasilica Viorica DĂNCILĂ, Ioan ENCIU, Cătălin Sorin IVAN, Petru Constantin LUHAN, Monica Luisa MACOVEI, Ramona Nicole MĂNESCU, Marian-Jean MARINESCU, Iosif MATULA, Norica NICOLAI, Rareş-Lucian NICULESCU, Ioan Mircea PAŞCU, Cristian Dan PREDA, Daciana Octavia SÂRBU, Adrian SEVERIN, Csaba SÓGOR, Theodor Dumitru STOLOJAN, Claudiu Ciprian TĂNĂSESCU, Silvia-Adriana ŢICĂU, László TŐKÉS, Traian UNGUREANU, Corneliu VADIM TUDOR, Adina-Ioana VĂLEAN, Renate WEBER, Iuliu WINKLER, Dan Dumitru ZAMFIRESCU.  



Ultimele articole de Mihai PETEAN:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:




Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT