Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Gura Lumii / Bene, salavatorul peșterii de Homo neanderthalensis de la Aeroport
Categorie:   Din Cluj  Autor:  Gura Lumii  Data:  3.02.2016  Ora:  05:24  Citiri:  2128

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (2 voturi)

Așa cum vă povesteam ieri, bijuteria Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este scufundată în frig. Un frig de îți îngheață nasul. Angajații se plimbă prin clădiri precum eschimoșii, iar pasagerii tremură prin terminale. Deși Comisia Europeană afirmă că în ultimii ani AICN a beneficiat de un ajutor de stat nelegal de 250 milioane euro. Deși predicția de buget de venituri a Aeroportului pentru 2016 este de 70,2 milioane lei, comparabilă cu cea de anul trecut. E greu să plătești factura de gaz sau reparațiile necesare când ai amenzi de 90.000  după un control al ANRMAP privind contractele derulate în ultimii ani la Aeroport și când Raiffeisen Leasing IFN SA te-a executat silit pentru 300.000 euro, un leaing neplătit. Dar managerul președinte-director Ciceo, cel la adresa căruia DNA în Dosarul 78/P/2014 efectuează acte de urmărire penală pentru infracţiunile de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice ca infracţiune asimilată celor de corupţie, a găsit soluția. Veșnicele actualizări de Studii de Fezabilitate pentru care consilierii județeni aprobă ani de ani bani, ne-au șoptit că Ciceo a luat deja legătura cu o firmă de specialitate din Cluj, importator unic de…șeminee. Ambele terminale vor avea în curând instalate șeminee pentru încălyire. Angajații mai rabdă de frig, că oricum mulți din cei angajați pe criterii de profesionalism de rudenie politică semnează condica și cam atât. Și nu vă faceți probelme legat de materialul lemnos. Crăpăturile din pista de 2100 metri, cea licitată cu 32,43 milioane  euro dar ajunsă la 43 milioane după 24 de acte adiţionale scoase din joben, ne-au șoptit că dublul arestat Bene, cel care a construit pista, se va implica direct în producerea de căldură. Cu lemnele din pădurea din Florești. Cea în care, prin intermediul Napoca Construcţii – Panpetrol – Napocamin – Lengher Adrian s-au tuns 17,5 milioane lei, printr-o tranzacţie a unei păduri supraevaluate, nescoase din circuitul forestier, dar care în 2008 primise un PUZ şi un PUD pentru ansamblu locuinţe. Banii scurși din Napoca SA pentru terenul fantomă erau mai mult ca sigur din contractul de la pista Aeroportului, întrucât Napoca Construcţii încasase banii prin contractul de factoring cu Garanti Bank și  tocmai în respectiva perioadă, finele lui 2013, Napoca Construcţii emisese o serie de facturi solide către RA Aeroportul Cluj din subordinea Consiliului Judeţean pentru lucrările de la pistă. Doar Bene nu e  la prima afacere cu terenuri fantomă. Anul trecut Bene fusese arestat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de peste 8 milioane lei după deducerea unui TVA fictiv rezultat de pe urma unei tranzacții cu un teren fantomă.

Oricum, revenind la Aeroport, cu șemineele instalate și alimentate cu lemne din pădurea lui Bene, Ciceo a mai rezolvat o problemă. Cum nimic nu se pierde, fumul rezultat de pe urma arderii lemnelor va fi folosit la sistemul de balizaj pe timp de ceață. Care oricum dă de furcă Aeroportului din plin, întrucât actualul sistem, executat pe bani grei, este în garanție, dar firma de mentenanță a sistemului nu se atinge de piese pentru că sunt în garanție.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare

VEZI AICI INTREAGA COLECTIE „GURA LUMII”Ultimele articole de Gura Lumii:


Comentarii articol (1)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Adi  2016-02-03 17:25:26
Asta e buna organizare a conducerii ? Aiurea asta e incomeptenta. Demisia!
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT