Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Marga: “Traian Băsescu minte”
Categorie:   Studenti  Autor:  Loredana Leonte  Data:  5.11.2010  Ora:  16:24  Citiri:  2842

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

După ce preşedintele Traian Băsescu a declarat  că fostul ministru al Educaţiei Andrei Marga a distrus sistemul de învăţămînt prin reforma făcută, dînd ca exemplu desfiinţarea liceelor profesionale, rectorul Universităţii Babeş- Bolyai îl acuză pe preşedinte de declaraţii mincinoase. “Traian Băsescu minte din nou cînd se referă la reforma învăţămîntului pe care am condus-o între 1997-2001. Acea reformă a dus, cum se ştie, la încheierea negocierilor cu Uniunea Europeană pe capitolul „Educaţie şi formare profesională” (deja în mai 2000), fiind primul capitol închis de România. Atunci, în mandatul meu, ca ministru al educaţiei naţionale, a fost dezvoltat programul VET, program de formare profesională, care a fost evidenţiat drept exemplu european, şi am introdus numeroase măsuri de formare profesională şi de recreare a reţelei şcolilor de meserii. Că Băsescu şi oamenii lui au distrus lucrurile ulterior, îl priveşte”, a declarat Marga.
Tot acesta, îl acuză pe Băsescu de total dezinteres faţă de problemele din sistemul educaţional şi refuz de a mări finanţarea învăţămîntului.
„Singura discuţie de orice fel despre învăţămînt pe care am avut-o vreodată cu el, s-a referit la cît trebuie să plătească el pentru cele două fiice care aveau nevoie de meditaţii ca să promoveze examenele la facultăţi. Se pot, în orice caz, verifica benzile discuţiilor din guvernul de atunci, care arată clar cît de straşnic se opunea Băsescu la orice finanţare ameliorată a învăţămîntului şi la orice descentralizare”, a precizat rectorul UBB.Ultimele articole de Loredana Leonte:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT