Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Muzică de film pentru toate vârstele, la Filarmonica de Stat *Transilvania*
Categorie:   Cultura  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  1.06.2016  Ora:  08:05  Citiri:  697

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Filarmonica de Stat vă invită vineri, 3 iunie, de la ora 19, să ascultaţi un program cu muzică de film, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”, dirijată de maestrul Adrian Petrescu. Melomanii clujeni se vor putea bucura de o seară muzicală cu lucrări din filme consacrate la nivel internaţional precum Indiana Jones, La Strada, Piraţii din Caraibe, Star Wars, Robin Hood, Jurassic Park şi altele.

Totodată, în aşteptarea concertului cu muzică de film, Filarmonica de Stat „Transilvania” are plăcerea să-i invite pe cei mici şi pe cei mari, la ultimul Concert Educativ din această stagiune. Orchestra Filarmonicii va interpreta, sub bagheta dirijorului Adrian Petrescu, muzică de film. Concertul va avea loc miercuri, 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copiilor, începând cu ora 17, la Colegiul Academic.

Concertele educative fac parte din obiectivele Filarmonicii încă de la înfiinţarea instituţiei. Ele au luat forme diferite, de la un directorat la altul, scopul lor însă a fost mereu acelaşi: de a ne “creşte” şi de a ne forma publicul de mâine, de a ne asigura că vom avea săli pline la concerte şi pe viitor.

Muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională, Adrian Petrescu este prim oboist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, dirijor invitat în stagiunile orchestrelor simfonice din ţară şi dirijorul permanent al formaţiei camerale de suflători de alamă „Romanian Brass Ensemble“. Începând cu stagiunea 2013-2014  este dirijor invitat permanent al Filarmonicii de Stat „Moldova“ din Iaşi.

Adrian Petrescu s-a născut la Braşov, iar talentul lui pentru muzică a fost descoperit de la o vârstă foarte fragedă, fiind susţinut şi încurajat de către familia sa. A început studiul pianului la şase ani, iar la zece ani studiul oboiului. După scurt timp, a fost admis la Liceul de Muzică din oraşul natal, la clasa de oboi a prof. Anselm Honigberger.

Adrian Petrescu a absolvit Academia de Muzică „George Enescu” din Iaşi, secţia oboi. În timpul studentiei a participat la numeroase cursuri de măestrie cu profesori renumiţi, precum Radu Chişu şi Maurice Bourgue la Conservatorul Superior de Muzică din Paris.

A fost laureat al unor concursuri de mare prestigiu, precum Concursul Internaţional de la Praga (1981) şi Concursul  Internaţional de la Markneukirchen (1982). Din anul 1983 este prim oboist al Filarmonicii „George Enescu“.

A concertat în ţară şi peste hotare alături de mari dirijori şi solişti (Seiji Ozawa, Gennadi Rozhdestvensky, Sir Neville Marriner, Yuri Simonov, Placido Domingo, José Carreras, Angela Gheorghiu, Maxim Vengerov, Vadim Repin) şi a fost invitat ca solist la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, ca Festivalul „George Enescu”, Festivalul din Schwerin şi Hannover Expo/Germania, „Cimarosa“ di Fermo, Las Palmas/Spania, Dranouter/Belgia.

În dorinţa de a aborda arta muzicii dincolo de preocupările de instrumentist de elită, Adrian Petrescu a păşit pe podiumul dirijoral valorificându-şi, astfel, îndelungata experienţă de oboist şi virtuoz al instrumentelor de suflat. În anul 2005, Adrian Petrescu a fondat formaţia camerală de „Romanian Brass“, iar în anul 2008 a debutat în calitate de dirijor alături de Filarmonica de Stat din Botoşani.

În ţară, dirijorul Adrian Petrescu a mai condus Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, Filarmonica „Moldova“ din Iaşi, Filarmonica „Banatul“ din Timişoara, Filarmonica de Stat din Târgu Mureş, Filarmonica din Satu Mare, Filarmonica din Sibiu, Filarmonica „Mihail Jora“ din Bacău, Filarmonica „Oltenia“ din Craiova, Filarmonica „Marea Neagră“ din Constanţa, iar în Europa a dirijat în Festivalul „Tamisei“ la Londra si la Expoziţia Mondială de la Zaragoza.

Muzicianul a realizat şi numeroase înregistrări. În calitate de solist pentru casa de discuri AIX Media Group (SUA), a imprimat un DVD alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii „George Enescu“ dirijată de Cristian Mandeal. De asemenea, din discografia sa fac parte CD-urile „The Magic of Adrian Petrescu“, realizat alături de organistul Nicolae Licareţ în Cambridge/Anglia, şi „Solemn Entry“ în calitate de drijor al formaţiei „Romanian Brass Ensemble”.

Presa românească şi cea internaţională a consemnat cu entuziasm concertele artistului, care este, în egală măsură, invitat permanent al emisiunilor muzicale ale Radiodifuziunii şi Televiziunii Române.

Adrian Petrescu este distins cu Ordinul Meritul Cultural decernat de Preşedinţia României.

 

Miercuri, 1 iunie 2016, ora 17
Colegiul Academic

Concert educativ


Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”
Adrian Petrescu Dirijor
Filmul în muzică

Biletele pentru concertele educative au preţ unic: 5 lei. Acestea pot fi achiziţionate de la agenţia de bilete şi de la Colegiul Academic, cu o oră înainte de concert.

Vineri, 3 iunie 2016, ora 19
Colegiul Academic

Concert extraordinar
Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Adrian Petrescu Dirijor


Program de muzică de filmBILETE

Biletele la concertele Filarmonicii de Stat „Transilvania” se pot achiziţiona online, de pe biletmaster.ro.

Biletele se pot cumpăra şi de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

30 lei preţ întreg / concert

15 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert

Atenţie: În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT