Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Noi specii pentru ştiinţă, descoperite de cercetătorii de la USAMV Cluj-Napoca
Categorie:   Din Cluj  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  23.03.2015  Ora:  16:20  Citiri:  1103

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

În ultimii ani, cercetătorii de la Disciplina de Parazitologie şi Boli Parazitare, din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, au participat la numeroase expediţii ştiinţifice desfăşurate  atât în ţară, cât şi în regiuni tropicale. Dintre numeroasele rezultate ştiinţifice obţinute, de mare importanţă ştiinţifică este descoperirea de noi specii pentru ştiinţă.

Astfel, în 2009, o nouă specie de protozoar parazit a fost descris de la o şopârlă din Kenya, rezultatele fiind publicate în revista Systematic Parasitology. Tot în Kenya, specialiştii clujeni au descoperit şi descris o nouă specie de parazit extern la antilopele dik-dik, descoperirea fiind publicată în revista americană Journal of Parasitology, în 2015.

Împreună cu o echipă de specialişti de la Budapesta, echipa de la USAMV Cluj-Napoca a caracterizat o nouă specie de capuşă, parazită pe lilieci în Ungaria, descrierea acesteia fiind facută în prestigioasa revista ştiinţifică Parasites & Vectors, cotată pe poziţia a 8-a la nivel mondial în domeniul Parazitologiei.

Studiile au fost realizate în cadrul unui proiect de cercetare coordonat de Conf. Dr. Andrei Daniel Mihalca şi finanţat din fonduri naţionale.

În prezent, echipa de cercetători lucrează împreună cu specialişti din Germania, Spania, SUA, dar şi de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, pentru descrierea altor specii noi pentru ştiinţă, colectate din România, Kenya, Coasta de Fildeş şi Republica Centrafricană.Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT