Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Nominalizările la *Golden Globes*
Categorie:   Celebritati  Autor:  MOLDOVAN Raluca  Data:  13.12.2013  Ora:  19:35  Citiri:  1687

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Decernate în luna ianuarie de “Hollywood Foreign Press Association” (HFPA), “Globurile de Aur” anunţă adesea, prin personalităţile şi filmele premiate, recompensele decernate la ceremonia Oscarurilor.

Considerată a doua cea mai importantă ceremonie prestigioasă a anului, după Oscar, Gala “Globurilor de Aur” este o manifestare ultramediatizată în care studiourile trebuie să-şi prezinte filmele şi starurile. Diferenţele sunt însă apreciabile. În timp ce “Academy Awards” numără peste 6.000 de membri, în primul rând profesionişti ai ecranului, “Asociaţia Presei Străine” de la Hollywood nu are decât 90, toţi jurnalişti.

Diferă şi criteriile de selecţie. La “Globurile de Aur” se face distincţia între comedie şi dramă, ceea ce permite multiplicarea nominalizărilor. Astfel, de exemplu, ultimul film al lui Martin Scorsese, “The Wolf of Wall Street”, concurează pentru două statuete la secţiunea comedie: cel mai bun film şi cel mai bun actor, ceea ce îi va permite poate lui Leonardo DiCaprio să plece cu un trofeu.

Anul acesta ceremonia se va desfăşura în 12 ianuarie, la Beverly Hills, şi le va avea ca gazde pe Tina Fey şi Amy Poehler.

Printre lungmetrajele nominalizate, la cel mai bun film, se numără coproducţia anglo-americană “Twelve Years a Slave”, de Steve McQueen, cu Chiwetel Ejiofor, adaptarea autobiografiei unui sclav mulatru din secolul al XIX-lea, şi comedia retro “American Hustle”, de David O. Russell, care domină cu câte 7 categorii fiecare.

Cei patru actori principali din „American Hustle” sunt nominalizaţi: Christian Bale şi Amy Adams, la categoria cel mai bun actor într-o comedie, Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper cel mai bun rol secundar. Să amintim că, anul trecut, Jennifer Lawrence a obţinut statueta, graţie filmului “Happiness Therapy”.

Ambele pelicule sunt prezente în categoriile principale; cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor, cea mai bună actriţă în rol principal sau secundar, cu Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita N'yongo în “12 Years a Slave”, şi Christian Bale, Amy Adams şi Jennifer Lawrence pentru “American Hustle”.

Imediat după ele se plasează “Nebraska”, cu cinci nominalizări, apoi “Gravity”, care concurează în principal la categoriile cea mai bună actriţă (Sandra Bullock), cel mai bun regizor (Alfonso Cuaron) şi “Capitaine Phillips”, cu câte patru, printre care cele la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor pentru Tom Hanks şi cea mai bună actriţă pentru Sandra Bullock.

“Blue Jasmine” în regia lui Woody Allen a obţinut 2 nominalizări, pentru actriţele Cate Blanchett şi Sally Hawkins.

Globurile de Aur recompensează şi televiziunea. Mari nume ale cinema-ului au fost propuse în categoria filmelor pentru micul ecran: Kevin Spacey, Helena Bonham Carter, Matt Damon, Michael Douglas, Al Pacino, Jon Voight.

HBO este în fruntea listei cu 9 nominalizări, urmată de Netflix, cu 6 nominalizări pentru “House of Cards”, “Orange Is The New Black” şi “Arrested Development”.

“House of Cards” şi “Ma vie avec Liberace” au primit câte patru nominalizări.

Anul acesta favorit pare să fie “Ma vie avec Liberace”, ultima producţie a lui Steven Soderbergh, distribuită de HBO. Starurile ei, Michael Douglas şi Matt Damon, pot aspira la statueta pentru cel mai bun actor.

Pentru cel mai bun regizor concurează: Alfonso Cuaron pentru “Gravity”, Paul Greengrass pentru “Captain Phillips”, Steve McQueen pentru “12 Years A Slave”, Alexander Payne pentru “Nebraska”, David O. Russell pentru “American Hustle”.

La categoria Cel mai bun film dramatic sunt înscrise “12 Years a Slave”, care povesteşte capturarea ca sclav a unui om liber din America din secolul al XIX-lea, pelicula ştiinţifico-fantastică “Gravity”, “Philomena”, istoria unei mame în căutarea fiului ei, “Rush”, urmărind rivalitatea între piloţii de Formula 1, Niki Lauda şi James Hunt, “Capitaine Phillips”, o poveste despre pirateria modernă.

Pentru Cel mai bun film – comedie sau comedie muzicală sunt în cursă “Her” (o peliculă excelentă care, cu siguranţă va obţine un premiu), “Inside Llewyn Davis”, “Nebraska”, “The Wolf of Wall Street”.

Pentru Cel mai bun scenariu au fost nominalizate peliculele “12 Years a Slave” de John Ridley, “American Hustle” de Eric Singer şi David O. Russell, “Her” de Spike Jonze, în care Joaquin Phoenix este înamorat de vocea împrumutată de Scarlett Johansson unui sistem, “Nebraska” de Bob Nelson şi “Philomena” de Steve Coogan şi Jeff Pope.

La categoria Cel mai bun film străin lupta se va da între “La Vie d'Adèle”, “La Grande Bellezza”, “La Chasse”, “Le Passé”, “Le Vent se lève”.

Cel mai bun film de animaţie: “Les Croods”, “Moi, moche et méchant 2”, “La reine des neiges”.

La categoria Cel mai bun actor – comedie, comedie muzicală intră în concurenţă Christian Bale în “American Hustle”, Bruce Dern în “Nebraska”, Leonardo DiCaprio în “The Wolf of Wall Street”, Oscar Isaac în “Inside Llewyn Davis” şi Joaquin Phoenix (care realizează un rol de mare fineţe) în “Her”.

Pentru Cel mai bun actor – Dramă: Chiwetel Ejiofor în “12 Years A Slave”, Idris Elba în “Mandela”, Tom Hanks în “Captain Phillips”, Matthew McConaughey în “Dallas Buyers Club” (un rol de mare compoziţie) şi Robert Redford în “All Is Lost”.

La categoria Cel mai bun actor în rol secundar juriul va trebui să aleagă între Barkhad Abdi în “Captain Phillips”, Daniel Brühl în “Rush”, Bradley Cooper în “American Hustle”, Michael Fassbender în “12 Years a Slave” şi Jared Leto în “Dallas Buyers Club”.

La categoria Cea mai bună actriţă – Dramă, alegerea va fi foarte dificilă între Cate Blanchett în “Blue Jasmine”, Sandra Bullock în “Gravity”, Judi Dench în “Philomena”, Emma Thompson în “Dans L'ombre de Marie” şi Kate Winslet în “The Last days of summer”.

La fel şi la categoria Cea mai bună actriţă - Comedie muzicală şi comedie: Amy Adams în “American Hustle”, Julie Delpy în “Before Midnight”, Greta Gerwig în “Frances Ha”, Julia Louis-Dreyfus în “All About Albert”, Meryl Streep în “Un été à Osage County”.

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Sally Hawkins în “Blue Jasmine”, Jennifer Lawrence în “American Hustle”, Lupita Nyong’o în “12 Years A Slave”, Julia Roberts în “Un été à Osage County”, June Squibb în “Nebraska”.


Tag-uri articol: golden globres, oscar, premii, nominalizari, ...

Ultimele articole de MOLDOVAN Raluca:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT