Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Noua *bijuterie* a Clujului, Sala Polivalentă, gata de inaugurare
Categorie:   Din Cluj  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  24.09.2014  Ora:  14:52  Citiri:  1709

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (1 voturi)

Cea mai modernă Sala Polivalentă din țară a fost în sfârșit finalizată. Construcția este situată în imediata vecinătate a stadionului Cluj Arena, astfel că acolo va fi punctul zero în ceea ce privește infrastructura sportivă din Cluj-Napoca.

“Noi am demarat procedurile de recepţionare a sălii şi prima concluzie după ce am văzut sala este că avem de a face cu o bijuterie a sportului şi divertismentului. Sala corespunde standardelor pe care le-am avut la proiectare şi le-am licitat şi cred că pentru mulţi ani de aici înainte, această sală va fi cea mai frumoasă şi mai modernă din România şi dacă nu, chiar din centrul şi estul Europei”, a declarat primarul Emil Boc.

Recepția Sălii Polivalente va fi finalizată până în 15 octombrie, iar inaugurarea oficială va avea loc pe 21 octombrie.

 “Până în jurul datei de 15 octombrie vom finaliza procedurile de recepţie, urmând ca după aceea să pregătim sala pentru concertul inaugural susținut de James Blunt din 31 octombrie şi de a intra în circuitul sportiv şi de divertisment”, a menționat Boc

Valoarea finală a sălii va putea fi stabilită imediat ce vor fi încheiate ultimele situaţii de lucrări (care sunt în curs de verificare). Ţinând cont de sumele decontate până în prezent şi de valoarea contractelor încheiate, valoarea totală cheltuită pentru acest obiectiv este de cca 72.765.805,65 lei (valoarea cuprinde totalul lucrărilor executate, valoarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, avize, acorduri, expertiza tehnica necesară pentru lucrările de conservare, dirigenţie de şantier, etc).

Sala are un regim de înălţime 1S+P+3E şi un număr de 7308 locuri cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe 1 nivel şi o piaţetă pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independenţei.

 

Sala multifuncţională va găzdui următoarele sporturi: karate, judo, handball, gimnastică, scrimă, box, basketball, five-a side football, badminton, arc, aikido, tenis de câmp, tenis de masă. De asemenea, sala multifuncţională va fi omologată pentru competiţii sportive la standarde naţionale şi internaţionale. Parkingul are un număr de 445 locuri.

 

Date despre licitaţie şi lucrări

Construcţia Sălii Multifuncţionale de Sport a început în 9 mai 2011. Între aprilie 2012 – ianuarie 2014 lucrările au fost întrerupte. În această perioadă a fost necesară conservarea lucrărilor executate. Primăria a reluat construcţia sălii la începutul acestui an, în 15 ianuarie 2014, după finalizarea licitaţiei pentru continuarea lucrărilor.

 

Deschiderea ofertelor a avut loc în data de 17 octombrie 2013. Procedura de achiziţie a fost licitaţie deschisă prin mijloace electronice în vederea execuţiei şi finalizării lucrării „ SALĂ MULTIFUNCŢIONALĂ DE SPORT CLUJ-NAPOCA , Aleea Stadionului f.n.  - CONTINUARE LUCRĂRI. -  în urma căreia a fost desemnată câştigătoare oferta  ASOCIEREA CON-A cu NISAL şi INTER-SPORT.

-Valoarea contractată: 34.914.326,57 lei.

-Durata de execuţie - 8 luni calendaristice de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor, de la data de 15 ianuarie 2014 (când s-a dat Ordinul de începere al lucrărilor)

Lucrările realizate:

-Finalizare structură de rezistenţă

-Finalizare lucrări de arhitectură şi amenajări exterioare

-Finalizare instalaţii, din care lucrări în plus faţă de contractul iniţial:

            Infrastructura necesară pentru organizarea de competiţii

            Instalaţii electrice H.D.

            Ecran multimedia Video Box

            Pardoseala demontabilă

            Tribune extensibile

            Plasă protecţie

            Gestionarea resurselor sustenabile (ape meteorice, panouri fotovoltaice, panouri solare)

            Elemente structurale pentru dispunerea reclamelor

            Amenajare terasă circulabilă şi bar terasă etaj 3

            Faţada translucidă din policarbonat Al.

            Iluminat faţadă          

            Scaune suplimentare pentru concerte/Box/Conferinţe

            Mobilier urban iluminare piaţetă spre Someş

            Iluminat parcare + Piaţetă

“Noi am demarat procedurile de recepţionare a sălii şi prima concluzie după ce am văzut sala este că avem de a face cu o bijuterie a sportului şi divertismentului. Sala corespunde standardelor pe care le-am avut la proiectare şi le-am licitat şi cred că pentru mulţi ani de aici înainte, această sală va fi cea mai frumoasă şi mai modernă din România şi dacă nu, chiar din centrul şi estul Europei”, a declarat Emil Boc.

Potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca, la mijlocul lunii viitoare va avea loc recepţia Sălii Polivalente. “Până în jurul datei de 15 octombrie vom finaliza procedurile de recepţie, urmând ca după aceea să pregătim sala pentru concertul inaugural din 31 octombrie şi de a intra în circuitul sportiv şi de divertisment”, a precizat primarul.

- See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/40300-sala-polivalenta-este-finalizata-si-pregatita-de-inaugurare-%E2%80%93-foto#sthash.09sR1AiH.dpuf


Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Cele mai comentate (7 zile)

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT