Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

OPINIE: Clujul Mileniului III - “Acvacitatea” socială și Cultura Încrederii
Categorie:   Recomandari  Autor:  Victor AILENI  Data:  24.10.2011  Ora:  17:08  Citiri:  4059

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (29 voturi)

Prezentam într-un articol anterior studiul recent publicat în revista americană „The Atlantic”, unde profesorul Richard Florida, de la Institutul Martin pentru Studiul Prosperităţii al Universităţii din Toronto, face o analiză extrem de documentată a evoluţiei comunităţilor urbane determinând în mod extrem de riguros rolul major al reţelelor sociale şi al educaţiei, în evoluţia şi dezvoltarera comunităţilor urbane. 

Aș continua cu observația că o componentă majoră a dezvoltării comunităților umane a constituit-o întotdeauna încrederea, dovedit fiind faptul că societățile cu grad ridicat de încredere între membri prosperă, se consolidează și chiar rezistă mult mai bine șocurilor generate de situațiile istorice conjucturale.

Conceptul de “acvacitate” socială derivă din experianța uluitoare a înotătorului american Mark Spitz, creditat la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972 cu șapte medalii de aur!!!, record care va fi doborât abia în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, de către un alt atlet american, Michael Phelps - opt medalii de aur.

Ceea ce impresiona la Mark Spitz era diferența semnificativă între constituția lui atletică, mult mai puțin impresionantă decât a celorlați competitori, și viteza cu care “luneca” în bazinul de înot.

O serie de studii documentate făcute ulterior asupra abilitatăților neobișnuite ale lui Mark Spitz au scos în evidență incredibila lui capacitate de a se “lipi” de apă, reducând semnificativ frecarea și câștigând în viteză. Aceasta calitate deosebită a fost denumită la acea vreme “acvacitate”.

Citeşte continuarea AICI. 

Citește și:

Clujul Mileniului III: Dezvoltare, Educaţie şi Conectivitatea Socială 

Clujul Mileniului III: Managementul Incertitudinii şi Economia în ReţeaUltimele articole de Victor AILENI:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT