Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Protestele – între SRI, Rezist și Restart România
Categorie:   De colectie  Autor:  Cornel NISTORESCU  Data:  14.09.2018  Ora:  05:28  Citiri:  866

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (1 voturi)

Cînd am aflat că gruparea #Rezist distribuie informații de pe 140.000 de conturi de Facebook, am rămas perplex. Apoi m-a pufnit rîsul. Nici cu 100.00 de activiști, PSD-ul nu-i poate prinde și combate, indiferent cîte mitinguri ar organiza. Și SRI nu știe nimic! Vorba lui Iohannis: ha, ha, ha! Cu divizia sa de supraveghere a spațiului cibernetic. Măi să fie! Pute și este plin de haz, dacă n-ar fi periculos. În povestea asta cu mobilizarea și direcționarea protestelor nu poate fi coordonat totul numai de un fraier sau de doi-trei puști care trag pe nas. Suportul este mai puternic, susținerea e mai solidă, banii sunt mai mulți, echipa e mai mare. N-ajunge doar o amărîtă de cartelă.

În același timp, înțelegînd destul de bine șmecheria, m-am tot gîndit la inteligența puștilor de la pupitrul operațiunii. Să fie ei așa deștepți? Sau cineva îi folosește ca pe niște iepurași?

Presupun că nu întîmplător Mihai Gâdea a redifuzat un interviu cu George Maior. Discuția a fost difuzată pe 27 ianuarie 2015 pe B1 TV. Directorul SRI era extrem de opărit de căderea legilor Big Brother. Căzuseră de mai multe ori la CCR. La puțin timp după dialogul Dan Andronic – George Maior, pe 10 martie același an, judecătorul CCR Toni Greblă a fost arestat în baza unei încropeli de acuze cum nici studenții repetenți de la Drept nu pot redacta. În interviul reluat, George Maior, cu figura lui de îmbălsămat artistic (super-pudrat), se chinuia să ne explice importanța stocării datelor, a identității cumpărătorului de cartele prepay etc. Dacă ne răpește cineva copilul, SRI-ul îl găsește mai repede. Dacă ne răpește libertatea, nu prinde pe nimeni.

Oricum, stocarea de date și prelucrarea lor funcționau la greu. Îmi aduc aminte de echipele de postaci gestionate de Cristian Călugăru pentru Elena Udrea și Traian Băsescu. A fost prima mare diversiune politică operată pe Internet, cu folosirea bazelor de date și a postărilor automate.

Ce spunea Mark Gitenstein pe 4 iulie 2012? Se vorbea despre mobilizarea tinerilor din țara noastră, reuniți într-un program deștept, intitulat „Restart România“. Cred că acesta a urmat după programele „Restart SRI“, „Restart DNA“ și „Restart ANI“. După toate acestea, operațiunea de combatere a corupției a fost urmată de organizarea unei forțe de protest și comunicare, de diversiune în rîndul tinerilor. Iată ce spunea Mark Gitenstein pe 4 iulie, 2012, potrivit HotNews: „Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit «Restart România». Am creat un website și le-am cerut tuturor românilor interesați să propună idei de utilizare a Internetului în lupta împotriva corupției. 100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, de a lupta împotriva unei multitudini de probleme, de la furtul de lemn din pădurile dumneavoastră până la mita din spitale și parcatul ilegal. Acești cetățeni reformatori folosesc Internetul pentru a ataca ceea ce dumneavoastră numiți mentalitatea corupției. Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educaţional, peste 40.000 de români au răspuns apelului. Acești 140.000 de «restarteri», cum îi numim noi, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții“. (Mark Gitenstein, 4 iulie 2012)

Acum înțeleg și de ce #Rezist seamănă perfect cu USL și de ce se poartă la fel.

N-aș mai avea mare lucru de adăugat. Mă tem că nici acum PSD-ul nu înțelege mare lucru din toate cîte i se întîmplă!Ultimele articole de Cornel NISTORESCU:


Comentarii articol (1)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
ghergu  2018-09-27 09:55:23
la varsta de 80 de ani imi aduc aminte de anii '50 cand, informat fiind numai din sursele oficiale romanesti conduse de sovietici, credeam ca LUMINA SI VIITORUL VINE DE LA MOSCOVA, nU STIAM SI NICI NU AVEAM CUM SA AFLU ADEVARUL. asa era atunci ; CENZURA SI CONTROL TOTALA .....ACUM , INSA...AVEM POSIBILITATEA SA STIM ADEVARUL SI CHIAR SA PRETINDEM SA NI SE RESPECTE OPINIILE......
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT