Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Recital de flaut la Academia de Muzică *Gheorghe Dima*
Categorie:   Cultura  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  2.11.2016  Ora:  09:45  Citiri:  590

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită miercuri la recitalul de flaut susținut de profesorii Gavril Costea și Liliana Cadar – Manoleasa, acompaniați la pian de Adina Mureșan. Vor fi interpretate lucrări de Beethoven, Donizetti, Sigfied Karl-Elert, Eugène Bozza, Albert Roussel, Franz Doppler și Cornel Țăranu.

Profesorul Gavril Costea, un nume pregnant în cultura naţională şi internaţională, este unul dintre cei mai cunoscuți flautiști din țară, un artist ce se împarte cu succes (chiar la cei peste 75 de ani) între scenă şi activitatea didactică. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, unde a rămas ca dascăl, parcurgând toate treptele ierarhice didactice. În paralel a desfăşurat o bogată activitate solistică în ţară şi străinătate, precum și ca membru în formațiile camerale „Collegium Musicum Academicum” și „Ars Nova”. De-a lungul carierei sale, Gavril Costea a imprimat peste 20 de discuri cu lucrări foarte importante: toate Concertele de Mozart, Vivaldi şi toate Sonatele pentru flaut de J. S. Bach şi Haendel. De asemenea, a prezentat în primă audiţie naţională majoritatea lucrărilor pentru flaut compuse de compozitorii români.

Liliana Cadar – Manoleasa, discipolă a maestrului Gavril Costea, este lector univ. dr. în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și flautistă în Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca. Artista a susținut numeroase recitaluri și concerte ca solistă cu orchestre din țară și din străinătate; totodată a participat la turnee în Ungaria, Austria, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Spania, SUA. De asemenea, flautista a realizat imprimari la Radio Cluj şi TV, atât în ipostaza de solistă, cât și cu Orchestra Filarmonicii din Cluj-Napoca. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale (Cluj Modern, Toamna Muzicală Clujeană, George Enescu), palmaresul artistei cuprinzând numeroase prime audiţii din repertoriul muzicii româneşti şi universale, precum și importante premii la prestigioase concursuri de specialitate.

Absolventă a Conservatorului de Muzică „Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca, în anul 1985, conf. univ. dr. Adina Mureşan îşi desfășoară activitatea de pianist acompaniator (corepetiție) la clasele de corn, clarinet și flaut din cadrul departamentului Coarde și Instrumente de suflat și Percuție al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. A interpretat lucrări în primă audiție, a realizat înregistrări și de asemenea a fost desemnată acompaniator oficial al participanților flautiști în cadrul mai multor ediții ale Concursului „Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca. A susținut numeroase recitaluri camerale, recitaluri de clasă, de licență sau master și a contribuit la formarea și pregătirea multor generații de studenți. Începând cu anul 2002, în calitate de artist instrumentist-pian al Orchestrei Filarmonicii „Transilvania” – Cluj-Napoca, a cântat în numeroase concerte, în festivaluri internaționale, precum şi în turneele peste hotare ale orchestrei și corului.Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT