Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Recital de lied la Academia de Muzică *Gheorghe Dima*
Categorie:   Cultura  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  26.04.2016  Ora:  07:58  Citiri:  516

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Academia de Muzică „Gheorghe Dima”vă invită marți, 26 aprilie, ora 19:00, la recitalul de lied susținut de mezzosoprana Ana Rusu și pianista Iulia Suciu.

Repertoriul abordat de cele două artiste anticipează atmosfera sacră a evenimentelor Pascale, cuprinzând lieduri cu tematică religioasă de Antonín Dvořák și Christoph Willibald Gluck. 

Născută la Ploieşti, mezzosoprana Ana Rusu,prof. univ dr. la Departamentul de Canto şi Artele spectacolului muzical, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea canto, în anul 1975, la clasa prof. univ.Edith Simon. După finalizarea studiilor, Ana Rusu a devenit membră a corului Filarmonicii Transilvaniadin Cluj-Napoca, având în paralel şi o bogată activitate solistică, colaborând cu toate filarmonicile din ţară, subbagheta unor dirijori de renume internaţional. Artista a realizat,totodată, numeroase înregistrări audio şi video şi a fost membrăîn juriile a numeroase concursuri de canto naţionale şiinternaţionale. De altfel, din2005 este invitată să participe în juriul Concursului deInterpretare a liedului „Ionel Perlea” care se desfășoară la Slobozia.

Ana Rusu a susţinut cursuri de măiestrie la Chişinău, dar şi în cadrul Concursului Internaţional de Canto din Hong Kong, în 2014.

 Iulia Suciu,conf. univ. dr. la Departamentul de Canto şi Artele spectacolului muzical, a absolvit Academia de Muzică „GheorgheDima”,specializarea pian, în anul 1991, la clasa prof. univ. dr.Ninuca Oșanu Pop. A fost laureată a concursurilor de pian de la Catanzzaro– Italia, „GheorgheDima” – Cluj-Napoca, a obţinut Premiulpentru cel mai bun pianist acompaniator la concursurile „GheorgheDima” – Cluj-Napoca, „Mihail Jora” – Bucureşti, şi „MagdaIanculescu” – Bucureşti.

Totodată,Iulia Suciu fost pianist acompaniator oficial al celor zece ediţii ale „Concursului Internaţional Hariclea Darclée” – Brăila și a susţinut numeroase recitaluri şi concerte alături de artiști importanți ai scenei lirice româneşti: Iulian Jurja, Gheorghe Roşu, Ana Rusu, Leontina Văduva, Florin Estefan, Ştefan Pop, Mihaela Maxim şi alţii.Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT