Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Referendumul URII !? Unde s-a ascuns iubirea din sufletele noastre ?!
Categorie:   De colectie  Autor:  Mihai PETEAN  Data:  2.10.2018  Ora:  05:23  Citiri:  1994

Share:
Voteaza articolul:

Nota 5/5 (5 voturi)

În ultimul an, în viața publică și privată a românilor, am asistat la o exacerbare a urii, a intransigenței, a încrâncenării. În familiii, pe scena politică, la TV, pe rețelele de socializare, pe străzi, în trafic, în parcuri. Peste tot. În viața de zi cu zi, între oameni, ura a devenit o a doua natură. Toată lumea este preocupată de celălalt. Toți ne pricepem la toate și emitem sentințe definitive și irevocabile sau  adevăruri absolute în domenii la care ne pricepem precum furnica la sudoku. Toți acuzăm și împroșcăm pe oricine, cu orice fel de fantezii. Nu mai avem obligații, ci doar drepturi. Iar acestea din urmă sunt prost înțelese, de fapt nici măcar nu sunt cunoscute ci doar preluate cu valență de drept, și oricum, drepturile în baza cărora de multe ori acționăm nu se aplică și la ceilalți. Și dreptul unora calcă în picioare dreptul altora. Ca să nu mai spunem, că cine nu e cu noi, e automat împotriva noastră și trebuie bătut cu pietre în piața publică.

Iar în acest peisaj cenușiu, plin de ură și încrâncenare, în care, mult prea preocupați de celălalt, am uitat aproape cu desăvârșire a mai acorda atenție propriei ființe, a venit și tema Referendumului. O desăvârșire a peisajului sinistru descris anterior.  Încrâncenarea a atins cote greu imaginabile și logica și bunul simț au încetat a mai funcționa.

Am uitat că acest Referendum vine în urma unei solicitări a societății civile, solicitare materializată prin semnăturile a trei milioane de români. Așa funcționează o democrație, inițiativa cetățenească fiind o pârghie a sa. La fel cum probabil, vom avea un alt Referndum, cel privind inițiativa cetățenească privind demersul Fără Penali în Funcție. Nici acela, nici acesta nu e voința vreunui partid, ci voința milioanelor de români care au semnat pentru demers.

Și, că tot vorbim de democrație, să punctăm și faptul că o democrație funcționează prin participare la decizii. Prin vot. Nicidecum nu prin boicot. În 2016, cu mândrie corporatistă „Ne-am pișat pe el de vot!” Acum urlăm prin piețe... Sucită minte trebuie să ai pentru a accepta ideea că dacă nu ești de acord cu ideea referendumului cea mai înțeleaptă decizie este nu să mergi să votezi cu NU ci să stai acasă, pentru a nu contribui la îndeplinirea pragului minim de 30%. 

Da! Așa e! Acest Referendum nu va produce efecte juridice imediate, indiferent de rezultat. Referendumul trebuie privit însă ca o asigurare a viitorului. Ca o pavăză pentru viitor. Concret, Referendumul cere opinia românilor privind modificarea Art. 48 din Constituție, în sensul introducerii sintagmei “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie”.  În prezent, acest articol stipulează: (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între SOȚI, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. Corect, în prezent, Codul Civil stipulează la Art 271  / Consimţământul la căsătorie: Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora.

Așa că da, Referendumul nu va produce modificări juridice imediate. Însă, așa cum spuneam, va fi o pavăză în calea unei viitoare modificări peste noapte, fără dezbatere publică, a Codului Civil, singurul care acum are sintagma bărbat şi femeie. Așa cum  fost cazul multor state din Europa Occidentală, cea în care creștinismul a ajuns aproape să fie doar tolerat în secolul XXI. Dacă în Constituție nu se va introduce sintagma potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE, Codul Civil va putea fi modificat extrem de ușor. Spre deosebire de modificarea Constituției, care presupune un parcurs mult mai elaborat și o consultare publică. De altfel, multe state, deloc întâmplător din Europa Răsăriteană, au această prevedere în Constituție!

Iar cât privește mult vehiculata Decizie CCR 534 / 18 iulie 2018, aceasta se referă la dreptul la FAMILIE al persoanelor de același sex. Drept care este garantat de Carta Drepturilor fundamentale ale UE, Convenția Europeană pentru apărarea drepturilor Omului și a libertăților fundamental și Art 26 din Constituția României (Art. 26 – Viaţa intimă, familială şi privată (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată. (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri). Or, Referendumul se referă la definirea CĂSĂTORIEI !

 

Tratatul de la Istanbul și pavăza din Constituție

Vorbeam anteior de pavăză, de asigurare. Pentru ce ? Simplu. Pentru valul neomarxist care a cuprins Europa Occidentală și care a dat naștere la Convenția de la Istanbul. Act care a fost asumat de România la 27 iunie 2014 și apoi ratificat de Parlament (noiembrie 2015) și președinte (16.03.2018). Câtă operativitate. Câtă rapiditate. Totul fără absolut nici o dezbatere publică. Totul în liniște fără absolut nici o opoziție. Totul fără absolut nici o analiză de profunzime în media. Câtă grabă! Câtă slugărnicie în fața valului reprezentat de marxismul cultural ! 

Un val ce demolează o serie de valori creștin morale precum Biserica sau Religia și redefinește genul, acesta devenind un fel de sex social, o construcție ce poate varia (!!) independent de sexul biologic, încărcătura ideologică fiind deosebit de puternică. Adică omul se naște neutru și pe durata vieții își poate schimba genul când și cum consideră, genul fiind un atribut social pe care societatea îl oferă unei persoane!! În traducere, el e băiețel de 14 ani, dar vrea să fie fetiță! Sau ea e fetiță dar vrea să fie băiețel cu atributele specifice pe care i le conferă societatea ! Practic se neagă existenta diferențelor naturale dintre cele două sexe biologice.

Până acum, Convenția de la Istanbul  fost semnată de 44 state: Albania, Andorra, Armenia, Austria, Belgia, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Moldova, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Macedonia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie. Dintre acestea însă nu au ratificat-o 16 state: Armenia, Bulgaria, Croația, Cehia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Moldova, Slovacia, Ucraina, Marea Britanie. Canada, SUA, Rusia sau Japonia nici măcar nu au semnat Convenția. Deloc întâmplător, statele care nu au ratificat sunt în mare parte cele din Grupul de la Vișegrad (Grupul V4 = Cehia, Ungaria, Polonia Slovacia) și statele europene. Prima categorie este o puternică voce opozantă globalismului și anihilării identității naționale promovate de Bruxelles, iar statele est europene sunt cunoscute pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor milenare. Acum înțelegeți de ce unele state au refuzat ratificarea Convenției de la Istanbul? Acum înțelegeți de ce unele state este europene au punctat în Constituție că doar un bărvt și o femeie se pot căsători? Acum vi se mai pare complicată modificarea Codului Civil ?! Acum e limpede de ce trebuie stipulat negru pe alb în Constituție că doar un bărbat și o femeie se pot căsători?

Acum înțelegeți de ce trebuie a ne exprima clar o opinie? Poate reușim din nou un sublim boicot, ca în 2016. Și apoi ne vom minuna de căsătorii între persoane de același sex sau , de ce nu, între o persoană și adorabilul peștișor din acvariu. Sau din nou vom umple strada când copii vor învăța în clasa a treia despre transgenderi și că își pot alege liber genul ca atribut social, dincolo de sexul biologic!

(DETALII AICI: Neomarxismul UE lovește tradițiile și suveranitatea prin Convenția de la Istanbul)

 

Din ură nu se naște nimic

Până la urmă acest Referendum nu ar trebui să fie unul al urii. Indiferent că se merge la vot din ură față de anumite minorități sau că se stă acasă din ură față de un anumit partid politic, e greșit pentru că din ură nu se naște nimic.

Însă din iubire se naște viața. Eu unul voi merge la vot din iubire, pentru copii, pentru valori, din iubire pentru viață.Ultimele articole de Mihai PETEAN:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT