Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Rolland Török:*Sunt convins că vom fi o echipă mai bună decât anul trecut!*
Categorie:   Sport  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  20.08.2017  Ora:  09:41  Citiri:  549

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Pivotul echipei U BT Cluj, Rolland Török, parcurge cel de-al treilea său sezon la U-Banca Transilvania, perioadă în care a câștigat două Cupe ale României, o SuperCupă a României și un titlu de Campion Național. Aflat în programul echipei naționale de seniori, ce se pregătește pentru EuroBasket 2017, Roli ne-a răspuns la câteva întrebări despre sezonul viitor, dar și despre viața personală.


u-bt.ro: Roli, de când ai venit la Cluj-Napoca, ți-ai pus în palmares patru trofee - două Cupe ale României, o SuperCupă și un titlu de campion. Ce îți dorești de la noul sezon?
Rolland Török:
Toată lumea are așteptări mari, preconizez că ne așteaptă un sezon dificil, cu noi provocări dar,   la fel ca și sezonul trecut, obiectivul nostru este să câștigăm toate trofeele. Nu va fi ușor ”să le ținem acasă”,  însă sunt convins că e o bună motivație pentru noi. 

u-bt.ro: Au plecat o parte din jucătorii cu care am reușit aceste performanțe și au venit alții. Cum ți se pare echipa?
Rolland Török:
Nu va fi ușor până ne vom obișnui unul cu celălalt, până vom ajunge să legăm o chimie puternică între noi, dar, ținând cont de obiectivul comun de a câștiga toate trofeele, sunt convins că vom fi o echipă mai bună și mai puternică decât cea de anul trecut.

u-bt.ro: Crezi că vom putea în această formulă să forțăm accederea în sezonul regulat al Basketball Champions League?
Rolland Török:
Champions League este o competiție puternică, unde se întrec echipe foarte valoroase, dar, așa cum ne-am obișnuit, vom aborda fiecare meci pentru a-l câștiga. Sper să trecem de fazele de calificare și să luăm și noi parte la această competiție.

u-bt.ro: Care adversar îl preferi în prima ”dublă” de calificare, Ludwigsburg sau Bosna Sarajevo?
Rolland Török:
La prima vedere, Ludwigsburg sunt favoriți în acest prim tur, este o echipă de play-off din Germania. Avem o adevărată provocare în față, însă vom încerca să fim pregătiți pentru primele meciuri, indiferent care dintre aceste două echipe va fi adversarul nostru.

u-bt.ro: Vom avea din nou un sezon cu foarte multe meciuri, probabil peste 50. Ce preferi, două meciuri pe săptămână tot sezonul sau un program ceva mai lejer?
Rolland Török:
Păii… cu cât mai multe meciuri, cu atât mai sus, nu? :) Nu este ușor să ai atâtea meciuri, dar până la urmă să nu uităm pentru ce luptăm. Îmi doresc un sezon lung în ambele campionate, cel intern și cel european! 

u-bt.ro: Anul trecut ai fost protagonistul unui moment unic la Oradea, când ai cerut-o în căsătorie pe logodnica ta, Amalia, la finalul unui meci de campionat. Care sunt ”urmările” acelui eveniment?
Rolland Török:
DA, cel mai emoționant și important moment din viața mea, pe care îl voi resimți în vara anului viitor, atunci când ne vom uni destinele și in fața lui Dumnezeu. Ne bucurăm de o relație minunată!

u-bt.ro: Și logodnica ta evoluează în domeniul baschetbalistic, fiind antrenor în cadrul secției de copii și juniori a U-BT. I-ai dat sfaturi în ceea ce privește pregătirea micilor sportivi?
Rolland Török:
Așa este, Amalia este antrenoare la grupele de iniţiere, babybaschet şi minibaschet ale clubului nostru. Tot timpul ne dăm sfaturi și ne ajutăm unul pe altul. O ajut de fiecare dată când îmi cere ajutorul, cu o idee, cu un sfat, așa cum și ea mă ajută în nenumărate rânduri. 

u-bt.ro: Ai jucat sub tricolor la toate categoriile de vârstă, de la Under 16 la seniori, inclusiv la Universiadă, iar acum ești în programul de pregătire al naționalei de seniori pentru EuroBasket 2017. Cum îți afectează viața personală și profesională selecțiile?
Rolland Török:
Pfuu... Pe de-o parte,mă bucur foarte mult să fiu convocat la echipa națională, să pot să reprezint țara chiar și pe alte continente. E un lucru îmbucurător! Pe de altă parte, aș putea să spun că este și un sacrificiu, în ceea ce privește viața personală, de familie. De când fac parte din echipa națională, adică de la 16 ani, am apucat să merg într-un singur concediu...

u-bt.ro: EuroBasket 2017 își va disputa una dintre grupe chiar în sala noastră, la Cluj-Napoca. Cât de important este pentru oraș și pentru țară să organizezi un eveniment de o asemenea amploare?
Rolland Török:
Cred că va fi o experiență extraordinară. Nume mari ale baschetului vor veni la Cluj. Spectatorii vor avea posibilitatea de a vedea un baschet de cel mai înalt nivel. Este un lucru foarte benefic, atât pentru club, cât și pentru oraș.

u-bt.ro: Care crezi că sunt șansele României într-o grupă de foc, cu echipe precum Spania, Croația, Cehia?
Rolland Török:
Vom încerca să jucăm un baschet de calitate și vom da tot ce este mai bun pe teren, vom aborda fiecare meci pentru a-l câștiga.

u-bt.ro: Mulțumim, Roli și îți dorim mult succes pe toate planurile!
Rolland Török:
Mulțumesc și eu!Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT