Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

Siesta la Filarmonica de Stat *Transilvania* – When classics go crazy
Categorie:   Cultura  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  9.01.2017  Ora:  14:56  Citiri:  2087

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

La un concert susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj, sub conducerea dirijorului Gottfried Rabl, pe scena Colegiului Academic, spectatorii au fost surprinși de un eveniment care, de la un moment dat, a luat un ton cu totul diferit față de așteptările lor.

Un percuționist rebel, o orchestră care se molipsește rapid și un dirijor care se dă bătut în a mai încerca să-i aducă pe calea (partitura) cea dreaptă.

Acesta a fost scenariul-supriză pregătit de cei de la Filarmonică alături de agenția creativă Heraldist & Wondermarks, care a semnat de curând și noua identitate vizuală a instituției de cultură.

Abordarea proaspătă și neconvențională a fost rețeta unei seri surpriză, care a transformat obișnuitul în extraordinar și a arătat că o filarmonică cu personalitate se poate juca și poate reinterpreta „clasicul” din muzica clasică.

Dirijorul Gottfried Rabl, bandoneonistul Omar Massa, Bogdan Bohuș (solo pian), Alexandra Burcă (solo voce), Cornel Groza (dirijorul corului) au adus publicului lucrări de Moritz Moszkowski, Ástor Piazzolla, Carlos Chávez / Dietrich Buxtehude, Constant Lambert, Lorenzo Fernández, José Pablo Moncayo, Arturo Márquez.

Proiectul a fost realizat de către Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca pe baza conceptului creativ al agenţiei Heraldist & Wondermarks. Echipa de montaj şi producţie video a fost compusă din Matei Pleșa, Aris Ciurdar, Anda Teglaș și Kötő Zsolt, Filep Farkas, Lepedus Péter, László Lóránd, Péter Anna.

„Conceptul de promovare video propus de cei de la Heraldist & Wondermarks ne-a entuziasmat de la început, dar am trecut destul de greu la fapte. A fost nevoie să găsim un concert cu un program flexibil și un dirijor care să nu spună nu inițiativei. Din fericire, Gottfried Rabl a fost mai mult decât bucuros să facă parte din acest demers. Ne bucurăm că am lăsat la o parte convențiile pentru o seară și am adus zâmbete în public printr-un moment ce credem că arată nu doar versatilitatea orchestrei, ci și deschiderea artiştilor către astfel de momente. Chiar dacă pare că muzicienii noștri au luat-o „razna”, colaborarea noastră cu Heraldist devine tot mai armonioasă. Sperăm ca acest video să nu-i înveselească doar pe melomani, ci să instige curiozitate și deschidere asupra activității noastre”,  ne-a spus Diana Câmpean, secretarul PR al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

 

Vă invităm să vizionaţi videoclipul momentului şi să daţi share link-ului:

https://youtu.be/pemolbK2eV4

Filarmonica de Stat „Transilvania”

 

Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca este una dintre cele mai instituţii culturale din România, cu un standard recunoscut pe plan internațional.

Mai multe informații despre Filarmonica de Stat „Transilvania” găsiți pe site-ul:

 

www.filarmonicatransilvania.ro


Tag-uri articol: stiri cluj, stiri din cluj, culturacluj, ...

Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT