Sari la:

        MERSUL         

    TRENURILOR    

 

CURSE AUTOCAR

PROGRAM ECHIPE

Special

PARTENERI

Casa de Avocatura Coltuc


Newsletter
Continuă

USAMV Cluj-Napoca organizează Şcoala de vară în antreprenoriat
Categorie:   Din Cluj  Autor:  Dana ŢÎRLEA  Data:  19.07.2016  Ora:  08:05  Citiri:  1044

Share:
Voteaza articolul:

Nota 0/5 (0 voturi)

Departamentul de Ştiințe Economice din cadrul Facultății de Horticultură, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster, organizează în perioada 18 – 20 iulie 2016, “Şcoala de vară în antreprenoriat”. Şcoala de vară abordează antreprenoriatul din prisma managementului strategic, al dezvoltării rurale, industriei ospitalităţii şi al managementului proiectelor. Participanţii la Şcoala de vară sunt  elevi din Galaţi, Horezu, Satu Mare, Salonta, Turda, Ceanu Mare şi Cluj-Napoca, premianţi ai concursului de proiecte pentru elevi „O idee de afaceri cu potenţial de dezvoltare a propriei mele comunităţi!”, însoţiţi de cadre didactice.

Programul Şcolii de vară cuprinde premierea proiectelor elevilor, abordarea  unor teme de studiu, precum strategii de afaceri, turismul ca activitate socio-economică, management de proiect, evaluare de proiecte, un atelier de lucru – Antreprenoriat Centrul de Reuşită Universitară al USAMV Cluj-Napoca. Deasemenea, elevii vor putea cunoaşte modele de bune practici, strategii de marketing al produsului, cu ocazia vizitei la Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

Concursul „O idee de afaceri cu potenţial de dezvoltare a propriei mele comunităţi!”, a fost organizat de Departamentul de Ştiințe Economice din cadrul Facultății de Horticultură al Universităţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în perioada decembrie 2015 – aprilie 2016. La acest concurs au participat elevi de liceu, interesați de specializările pe care le oferă Departamentul de Științe Economice în domeniul antreprenoriatului în agricultură, dezvoltare rurală, turism și alimentație publică. Pornind de la idea că dezvoltarea comunităților locale este condiționată de implicarea activă a tinerilor încă din perioada liceului, acest concurs şi-a propus identificarea celor mai ingenioase idei de afaceri, în diverse zone ale țării noastre. Prin participarea la acest concurs, elevii au avut posibilitatea să dezbată on-line care sunt posibilitățile de dezvoltare locală pornind de la resursele aflate în zonă. Cei mai buni dintre ei, au fost invitați să-și prezinte ideile de afaceri în cadrul Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești din luna aprilie 2016 a USAMV Cluj-Napoca, iar premianţii au fost invitaţi să participle la “Şcoala de vară în antreprenoriat”.

                 

 Ultimele articole de Dana ŢÎRLEA:


Comentarii articol (0)
Va rugam postati doar comentarii ce au legatura cu subiectul articolului. Ne rezervam dreptul de a nu publica textele ce contin cuvinte vulgare, expresii jignitoare sau atacuri la persoana, precum si pe cele care contin linkuri cu scop publicitar.
Nu exista nici un comentariu
Scrie un comentariu:
Cod securitate:
Introdu codul:


Trimite!
Comentarii Facebook:

Poate te-ar interesa si:

Dezvoltare software, optimizare web, agentie web, Centric IT