Cotidianul Transilvan

Arestat pentru conducere auto fără permis

La data de 19 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej au reținut pentru 24 de ore un bărbat, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis. Ulterior, bărbatul a fost arestat preventiv de către magistrați.

În fapt, la data de 16 februarie a.c., polițiștii dejeni, aflându-se într-o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei,  au surprins cu aparatul radar Trucam un bărbat, de 40 de ani, din comuna Petru Rareș, care circula cu viteza de 76 km/h pe strada Bistriței, din Dej.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbat. Ieri, magistrații au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

CERCETĂRI PENTRU STABILIREA IDENTITĂȚII UNUI BĂRBAT BĂNUIT DE COMITEREA UNOR FURTURI

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca desfășoară investigații pentru stabilirea identității unui bărbat bănuit de implicarea în comiterea a două furturi.

Astfel, la data de 2 februarie a.c., respectiv 8 februarie a.c., profitând de neatenția persoanelor vătămate, acesta ar fi sustras două genți. Furturile ar fi fost comise în două localuri publice de pe strada Piezișă, din Cluj-Napoca.

Prejudiciul total reclamat de persoanele vătămate a fost estimat la peste 9.000 de lei.

Persoanele care dețin informații cu privire la identitatea bărbatului din imagini sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție, pentru a veni în sprijinul organelor de anchetă.

****

ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE PE RAZA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA

La data de 20 februarie a.c., în intervalul 01:00-04:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au continuat activitățile în cadrul planului de acțiune ,,Blocada”.

Astfel, în intervalul menționat, efective mărite de polițiști din cadrul structurilor de siguranță publică și patrulare, investigații criminale și rutieră au acționat pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru menținerea unui climat de siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și a abaterilor rutiere, depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale sau sunt urmărite în temeiul legii.

S-a acționat, cu precădere, pe străzile: Calea Turzii, Horea, Calea Florești, Calea Mănăștur, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Donath, Tăietura Turcului, Traian Vuia, precum și în zona piețelor Gării și Unirii, din Cluj-Napoca.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 56 de persoane și au fost controlate 42 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, s-au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale și a fost reținut un permis de conducere.

Polițiștii vor continua acțiunile.

****

ACCIDENT RUTIER GRAV

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 20:30, la intersectia străzilor Răsăritului cu Paris, din Cluj-Napoca, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Conform primelor verificări, o femeie de 28 de ani, din comuna Măguri-Răcătău, în timp ce conducea autoturismul pe strada Răsăritului, din Cluj-Napoca, ar fi pătruns în intersecția cu strada Paris fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de către un bărbat, de 47 de ani, din Cluj-Napoca, intrând în coliziune cu acesta.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a femeii și cu rănirea ușoară a unei minore de 17 ani, din Măguri Răcătău, pasageră în autovehicul.

Polițiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 47 de ani se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale.

****

ACȚIUNI DE PREVENIRE ÎN ȘCOLI

La data de 19 februarie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca (Secția 5 și Secția 4 Poliție), împreună cu jandarmi și un reprezentant al Inspectoratului Școlar, au acționat pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, a delincvenței juvenile și a faptelor antisociale.

Acțiunile s-au derulat în incinta unităților școlare de pe raza de competență a secțiilor de poliție menționate, participând peste 375 de elevi.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Proximitate au participat la orele de curs ale claselor pregatitoare, context în care elevilor li s-au prezentat reguli de circulație și măsuri de prevenție pe care trebuie să le aibă în vedere în diverse situații, fiindu-le distribuite materiale și pliante cu caracter preventiv.

In urma verificărilor efectuate în proximitatea școlilor, au fost identificați 14 elevi care au părăsit incinta școlii, 13 dintre ei fiind minori. Cu privire la aceștia a fost informată unitatea de învățământ.

fb-share-icon0

Leave a Reply