Cotidianul Transilvan

Liviu Brătescu (membru CA TVR) sau când ipocrizia e ridicată la rang de haștageală

În tumultul zilei de azi, cu judecători în grevă (o fi de râs sau de plâns?!), cu un președinte care la final de februarie atacă la CCR Bugetul și cu un DNA care are procurori atât de pricepuți încât un dosar din 3 e anulat de judecători, mi-a sărit în ochi, pe mail, o luare de poziție a unui stimabil domn Liviu Brătescu, membru în CA al TVR.

și dă-i și luptă cu proletară ură: “.Grobianismul domnului Teodorovici, care își permite să dea indicații și să amenințe jurnaliștii TVR din postura lui de «Propagandist al finanțelor publice» își are rădăcina în apucăturile autocratice ale puterii PSD-ALDE, obișnuită exclus cu o presă obedientă de tip «tonomat», așa cum și-a cultivat în toată zona privată în ultimii ani plătind din greu din bani publici întregi trusturi de presă“,

 

Să ne înțelegem. TVR este o media aparte. Pe care nu o interesează de audiență, de performanță, de target, de vizualizări, de cititori, de spectatori, de sondaje…indiferent de ce arată aceste indicatoare salarul vine. Și încă un salar ultrahiperconsistent, cum marea parte a mediei private doar visează. Toate acestea întrucât TVR e SUBVENȚIONATĂ DIN BANI PUBLICI! Nu discutăm de atragere de fonduri, de publicitate, de sponsorizări, de bătaia de cap cu salariile. Totul vine de la stat și, cel mai important, vine garantat !

Revenind la cele stipulate de Brătescu, în opinia sa desființarea taxei TV plătite direct de cetățenii României a dus Televiziunea Română într-o zonă gri din punctul de vedere al finanțării, cu alocări direct de la Bugetul de Stat, fapt care o lasă vulnerabilă în fața puterii PSD-ALDE. Corect…doar că e vorba de PUTERE, în general, nu de actuala Putere, în particular. Subvenționarea exclusivă cu bani de la buget duce automat la vulnerabilitate în fața finanțatorului. Lucru valabil pentru orice fel de media. Numai că aș fi curos cum ar rezista TVR FĂRĂ aceastaă subvenție, într-o piața concurențială acerbă precum cea din media.

 

Or, în aceste condiții, cum spuma mărilor să vii să aberezi despre măreția libertății jurnaliștilor de la TVR, pe de-o parte, și pe de altă parte să faci praf și pulbere întreaga presă privată susținând că întreaga media privată e aservită PSD grație plăților din banii publici ?! Câtă ipocrizie !

Să ne înțelegem, Brătesc este un politician aciuat pe la TVR. Brătescu a fost Membru în Biroul Municipal al PNL Iași, Vicepreședinte al TNL Iași, Membru în staff-ul de campanie electorală la alegerile generale din 2004, Membru în BMP al PNL Roman, Membru în BPJ al PNL Neamt, Candidat la consiliul local Roman din partea PNL Roman și la Camera Deputaților din partea PNL Neamț, în 2000. E limpede?! Așa că oare cât e de normal ca tu, OM POLITIC, care are în comun cu media cât are o furnică cu o călătorie spre Marte, să vii să dai lecții despre libertatea presei și a jurnaliștilor, și să ocărăști întregul segment media privat. Probabil că dacă e musai și e ordin pe culoare politică, cu plăcere dăm drumul la formă gălăgioasă dar fără fond.

Indiscutabil e dreptul stimabilului om politic aciuat prin CA al TVR, Liviu Brătescu, să aibă o opinie. Și, din moment ce m-a gratulat cu trimiterea sa pe malul redacției , e dreptul meu să am și eu o opinie. Despre cele spuse de omul politic aciuat prin CA al TVR, Liviu Brătescu.

Apropos…oare stimabilul Brătescu vorbea în numele CA al TVR? Sau al PNL? Sau al său personal? Probabila l său persoanl, din moment ce mailul a venit de pe o adresă personală. Stai! Ba nu! În numele CA al TVR, din moment ce la expeditor numele apare ca Liviu Brătescu – membru CA al TVR…Adică emitem opinii personale în numele unei instituții publice subvenționate de stat, adică pe banii statului ?! Interesant, nu-i așa….

Și mai interesant e poate faptul că același Liviu Brătescu, de pe aceeași adresă de mail, mai trimite către hulita media privată si opinii…pur plitice. Doar că în acest caz se semnează Liviu Brătescu– PNL. Câtă ipocrizie ! O dată e om politic, o dată membru CA al TVR, vajnic apărător al libertății jurnaliștilor de la TVR. Aceeași Mărie, cu altă pălărie ….

fb-share-icon0

Leave a Reply