Cotidianul Transilvan

Concert Extraordinar Orchestra Simfonică „Antonin Ciolan” și Corul „Cappella Transylvanica”

Eveniment desfășurat cu prilejul Conferinței Europene pentru Cercetare Artistică, organizată de Asociația Conservatoarelor Europene (AEC) în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”

 Având loc în prima zi de desfășurare a Conferinței European Platform for Artistic Research in Music (EPARM) – unul dintre cele mai importante evenimente academice ale anului, realizat în parteneriat cu Asociația Conservatoarelor Europene (AEC), Concertul Extraordinar din 28 martie 2019 vine în întâmpinarea publicului meloman din Cluj-Napoca.

Cele două ansambluri emblematice ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Orchestra Simfonică Antonin Ciolan” condusă de dirijorul Cristian Sandu și Corul „Cappella Transylvanica” aflat sub bagheta lui Cornel Groza vor oferi ascultătorilor din sala Auditorium Maximum un repertoriu amplu și variat din punct de vedere stilistic, incluzând atât lucrări din repertoriul clasic și universal, cât și creații românești.

Soliști de seamă și cadre universitare ale Academiei de Muzică clujene, pianistul Daniel Goiți, oboistul Adrian Cioban și Mircea Neamț – la trombon, vor interpreta, în compania Orchestrei Simfonice „Antonin Ciolan”, trei creații inedite: Moment muzical pentru pian aparținând compozitorului român Nicolae Kirculescu, piesă dinamică, de mare melodicitate, Concertul pentru oboi în re minor de Alessandro Marcello, datat la începutul secolului al XVIII-lea și o lucrarea dedicată trombonului de către compozitorul clujean Constantin Rîpă: Tulnic pentru trombon și orchestră. Nu va lipsi din programul de concert nici celebra Rapsodia română nr. 1, prin care Orchestra Simfonică „Antonin Ciolan” va evoca esențe tradiționale, dar și culte ale sufletului românesc.

Sporind diversitatea surselor sonore reunite de Concertul Extraordinar din 28 martie, corul ,,Cappella Transylvanica”, sub îndrumarea dirijorul Cornel Groza îi vor încânta pe cei prezenți cu o serie de lucrări cu specific din repertoriul universal, redate cu expresivitatea și acuratețea interpretativă care îi caracterizează la fiecare apariție.

Concertul extraordinar se adresează deopotrivă oaspeților de peste hotare, găzduiți de către Academia de Muzică „Gheorghe Dima” cu prilejul conferinței European Platform for Artistic Research in Music și întregului public clujean. Accesul este liber.

Orchestra Simfonică Antonin Ciolan” a ANMGD

 

Dirijor: Cristian Sandu

 

Nicolae Kirculescu, Moment muzical pentru pian

Solist: Daniel Goiți – pian

 

Alessandro Marcello, Concert pentru oboi în re minor

Solist: Adrian Cioban – oboi

 

Constantin Rîpă, Tulnic pentru trombon și orchestră

Solist: Mircea Neamț – trombon

 

George Enescu, Rapsodia nr. 1 în La major, op. 11

 

Corul Cappella Transylvanica”

 

Dirijor: Cornel Groza

 

Lucrări corale din repertoriul universal

fb-share-icon0

Leave a Reply