Cotidianul Transilvan

Identificați și reținuți pentru furt calificat

Echipaj de politie

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție au reținut pentru 24 de ore doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis.

Conform probatoriului administrat, în noaptea de 29/30 martie a.c., un tânăr, în vârstă de 15 ani, din Baciu, ar fi sustras un autoturism parcat pe raza cartierului Mărăști. Ulterior, ar fi condus autoturismul până în zona unei societăți comerciale de pe Calea Baciului, de unde ar fi sustras 25 de acumulatori auto, împreună cu un alt tânăr, de 17 ani, din Cluj-Napoca.

Fapta a fost sesizată în dimineața zilei de 30 martie, iar la circa o oră de la sesizare polițiștii au găsit autoturismul sustras și i-au identificat și depistat pe cei bănuiți de comiterea faptei.

În urma reținerii celor doi, magistrații au dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de tânărul în vârstă de 15 ani.

Cercetările sunt continuate de către polițiști.

****

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI

La data de 31 martie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Someşeni au identificat şi reţinut un bărbat de 49 de ani, din comuna Zimbor, judeţul Sălaj, pe numele căruia magistraţii Judecătoriei Huedin au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta are de executat un an de închisoare pentru comiterea de infracțiuni rutiere.

Bărbatul a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

*****

INFRACŢIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17.45, poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au depistat un bărbat de 22 de ani, din comuna Iclod, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe strada Principală, din localitatea Livada, fără a avea permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat,  fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

*****

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat un bărbat 25 de ani, din comuna Frata, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 51, pe raza localităţii Frata, deşi nu deţine permis de conducere.

În  cauza  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârșirii  infracțiunii  de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

BĂRBAŢI REŢINUŢI PENTRU ÎNCĂIERARE ŞI TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

În noaptea de 16/17 martie a.c., într-un local public aflat pe raza comunei Tritenii de Jos, judeţul Cluj, a avut loc un conflict spontan, iscat între mai multe persoane. Acestea ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, aplicându-și reciproc lovituri.

În urma cercetărilor desfăşurate de către poliţişti, au fost identificaţi 9 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, comuna Tritenii de Jos, Turda şi Ceanul Mare, ca fiind participanţi la încăierarea respectivă.

Faţă de cei 9 bărbaţi, în perioada 28 – 29 martie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, cei în cauză fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de „încăierare” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea clarificării tuturor aspectelor care au condus la comiterea faptei și luării măsurilor legale.

****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, LA CLUJ-NAPOCA

În noaptea de 31.03/01.04 a.c., în intervalul orar 23.00 – 03.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţiile 1,2,3 şi 7 Poliţie, au desfăşurat o acţiune de menţinere a unui climat de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor stradale şi contra patrimoniului în municipiul Cluj-Napoca.

Acţiunea a vizat cartierele Someşeni, Mărăşti, Gheorgheni şi Zorilor, Zona Centrală, Iris şi Dâmbul Rotund.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 67 de persoane şi au fost controlate 28 de vehicule. Abaterile de la legislaţia în vigoare, au impus aplicarea a 16 sancţiuni contravenţionale, 9 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii nr. 61/1991 republicată, 7 pentru abateri de la prevederile O.U.G 195/2002, fiind reţinut 1 permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată, dar şi 1 certificat de înmatriculare şi 1 set de plăcuţe de înmatriculare.

*****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, LA CÂMPIA TURZII

În perioada 30.03 – 31.03. a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, au desfăşurat acţiuni de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Acţiunea a fost desfăşurată pe D.J. 150 şi pe D.N. 15 E60.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 145 de persoane şi au fost controlate 135 de vehicule. Abaterile constatate au impus aplicarea a 63 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, fiind reţinute şi 3 certificate de înmatriculare.

*****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, LA HUEDIN

În perioada 29.03 – 31.03. a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, au acţionat pe raza de competenţă teritorială în vederea asigurării unui climat de siguranţă publică şi în vederea reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 84 de persoane şi au fost controlate 74 de vehicule. Neregulile constatate au impus aplicarea a 36 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, fiind reţinute 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată.

*****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, LA GHERLA

În perioada 29.03. – 31.03. a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla, au desfăşurat o acţiune de asigurare a unui climat de siguranţă publică şi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, dar şi de prevenire a accidentelor rutiere.

În cadrul activităţilor defăşurate au fost legitimate 48 de persoane şi au fost controlate 32 de vehicule. Abaterile constatate au impus aplicarea a 22 de sancţiuni contravenţionale, 19 pentru abateri de la preederile O.U.G. 195/2002, fiind reţinute 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, dar şi 1 certificat de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate şi 3 sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 republicată.

fb-share-icon0

Leave a Reply