Cotidianul Transilvan

Firmele din Proiectul POCU – “Antreprenoriatul – şansa ta!”- ID 105931 – Comuna Floreşti au trecut la achiziții

Proiectul european “Antreprenoriatul – şansa ta!”- POCU – ID 105931 – Comuna Floreşti, continuă la Florești precum și în județel Bistrița, Sălaj, Satu Mare și Maramureș. Cele 65 de firme nou înființate au intrat deja pe piața liber concurențială, fiind în perioada de implementare a planurilor de afaceri finanţate.  De asemenea, a fost deja virată prima tranşă din subvenţie. Aceasta reprezintă 75% din valoarea totală a ajutorului de minimis (în valoare totală de 40.000 euro), aşa cum a fost acesta aprobat pe baza planului de afaceri şi prevăzut în contractul de subvenţie -în conturile beneficiarilor.

Raportarea şi monitorizarea acestui ajutor de minimis se realizează în conformitate cu prevederile Regulamentului privind procedurile de monitorizare a ajutoarelor de stat, pus în aplicare prin Ordinul Preşedintelui Consiliului Concurenţei nr.175/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.436 din 28 iunie 2007, precum şi cu legislaţia naţională si comunitară aplicabilă.

În vederea implementării tuturor acestor factori, antreprenorii firmelor nou înființate beneficiază de sprijinul și consultanța oferită de experţii din cadrul proiectului care oferă sfaturi beneficiarilor cu privire la modul de implementare a afacerii, la modul de respectare a planului de afaceri aprobat, la întocmirea documentaţiei de achiziţie a activelor, efectuarea cheltuielilor în conformitate cu planul de afaceri aprobat, crearea de locuri de muncă. De asemenea, și-au intrat în rol și specialiştii de relaţii publice din cadrul proiectlui, care, în întâlnirile și discuțiile cu beneficiarii antreprenori au în vedere promovarea întreprinderilor nou înfiinţate, precum şi crearea de legături şi colaborări cu alte entităţi economice în vederea susţinerii firmelor nou înfiinţate.

fb-share-icon0

Leave a Reply