Cotidianul Transilvan

Pierdut Justiție și Umanitate. Le declar nule! Găsit însă bestii mascate

Degeaba, cazul fetiței smulsă de lângă sora sa și cei cărora le spunea mami și tati nu îmi dă pace. Îmi dă însă fiori!

Câteva precizări. Fetița a fost smulsă din camera sa, de lângă sora sa. Cel care a târât copilul precum iei un porc din coteț era un procuror. Aflat acolo pentru o percheziție. Alături de câteva zeci de mascați! Afară, în mașină aștepta persoana care a primit în adopție fetița.

Și câteva întrebări dureroase.

 

Descinderea a venit în urma unui mandat de percheziție. Emis de urgență de un procuror. Maria Pițurcă pe numele său. Mandat ce urma să fie confirmat de un judecător ulterior. Avea caracter extraordinar, urgent. Dosarul era unul de lipsire de libertate. Serios?! Măi oameni buni, o percheziție presupune o acțiune în urma căreia vrei să găsești și să ridici înscrisuri, acte, obiecte relevante în speță. Ce scria oare în mandat? Ce dorea să obțină procurorul. Era un caz de lipsire de libertate! Ce înscrisuri?! Poate pe copil însăși! Bineînțeles, pun rămășag că mandatul avea o formulare ambiguă…aparență de legalitate. Și unde era oare cazul extraordinar, urgent?

Procurorul recunoaște că a luat decizia de a lua fata, pe moment. Serios?! Poate se credea Dumnezeu procurorul. El ia decizii, așa cu de la sine putere, smulge copii și îi târăște afară, precum un porc din coteț. Se visează Zeu atotputernic? Cu ce drept juridic a acționat procurorul? El venise în baza unui mandat de percheziție! Sentințele judecătorești se pun în aplicare de executori judecătorești, nicidecum de procuror!

Ce căuta părintele care primise fata în adopție la fața locului?! Era vorba parcă de o percheziție?! Așa spunea procurorul! Cum a  luat procurorul decizia de a răpi fata pe moment, când părintele adoptiv era acolo și procurorul a dus fata direct la mașina acestuia. Pe moment…Serios?!

Ce căutau la fața locului zeci de mascați? Serios? Au analizat șefii del a IPJ situația și au decis să trimită acolo zeci de mascați. Să răpească un procuror o fetiță de 11 ani? Noi suntem normali?! Bine că la criminalul din Timiș au trimis doi agenți de la postul de poliție!

Ce căutau la fața locului angajați DGASPC? Era vorba de o percheziție, nu?! Cât de animale au putut să fie angajații de la DGASPC? Cum au păzit ele interesul copilului!? Și cei că asistentul maternal nu a adoptat fata! Trebuia găsită o soluție în interesul copilului. Nu scoasă fata urgent la mezat, la adopție internațională! Nu depuse plângeri penale pentru lipsire de libertate! Că fata fusese internată pentru pneumonie și enterocolită… Așa și?! Zeci de mii de copii pățesc asta! Fâs! Ce era să facă asistentul maternal după ce a fost concediat din postura de asistent maternal? Să dea fata afară din casă? Să o pună în drum? Că nu a vrut să o predea autorităților. Păi ce era să facă? Să o târască afară precum procurorul?!  Dacă fata nu vroia să plece de ce DGASPC nu a găsit o soluție în acest sens, în INTERESUL COPILULUI!

Și apropos de interesul copilului…..Fetița a ajuns deja în SUA la părinții adoptivi. Câtă operativitate! Au appărut și poze. Fata cu un zâmbet forțat alături de mama adoptivă, într-o grădină cu trandafiri. Oh…ce frumos. DAR! Fata e în același tricou cu care a plecat de acasă! Asta după 12 ore de zbor cu avionul și  o experiență traumatizantă. Din care cică și-a revenit complet și e voioasă! Serios? Și marmota învelea ciocolata, nu?! Mia departe! Casa din Baia de Aramă, se vede în filmări, era o casă sănătoasă, o vilă frumușică chiar. Habar nu am de condițiile din înăuntru. DAR! În casa din SUA, am văut un aragaz de pe vremea bunicii mele și o față de masă de mușama ordinară! Mobilă de la vreun second jegos! Unde e interesul copilului?!

Acum însă totul e tardiv….Fata nu mai e în jurisdicția autorităților române. Poate e deja cetățean american chiar. De ce a fost nevoie de graba asta ? De operativitatea asta! Procurorul vine în baza unui mandat de percheziție dat pe un dosar de lipsire de liberate, mandat neconfirmat de judecător! La față locului zeci de mascați. Bestia cu chip uman târăște fata afară, o smulge din camera sa de lângă sora sa și de lângă cei cărora le spune Tati și Mami. Angajații de la DGASPC, la fața locului, cântă în strună procurorului. Care o duce pe fată direct la mașina părintelui adoptiv din SUA. De acolo, ață, la aeroport și în avion! Nu, nu e o glumă. E un coșmar, ce se petrece în România. și punem pariu că totul e OK. Nimeni nu are nici o vină. Toată lumea a acționat corect. În litera Legii. Departe însă de Spiritul Legii! Totul are o aparență de legalitate! Noapte bună Justiție, noapte bună România!

fb-share-icon0

Leave a Reply