Cotidianul Transilvan

Angajamentul industriei aeroportuare pentru zero emisii de carbon până în anul 2050 aprobat la ședința Consiliului de Conducere al Airport Council International Europa

Ședința Consiliului de Conducere al Airport Council International Europa s-a desfășurat marți, 25 iunie 2019, la Limassol. La dezbateri a fost adoptată rezoluția privind angajamentul industriei aeroportuare pentru zero emisii de carbon până în anul 2050.

În cadrul ședinței, domnul David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și președintele Asociației Aeroporturilor din România, a prezentat problemele curente ale aeroporturilor din România și provocările cărora trebuie să le facă față aeroporturile regionale.

Cu această ocazie, s-a stabilit programul de lucru al organizației pentru 2019/2020, ținând cont de problemele strategice actuale: noul ciclu politic european, pașii care vor trebui întreprinși pentru îndeplinirea angajamentului de zero emisii de carbon până în 2050, BREXIT-ul, relația cu asociațiile companiilor aeriene, situația particulară a ajutoarelor de stat în industria aeroportuară, securitatea și relațiile externe.

fb-share-icon0

Leave a Reply