Cotidianul Transilvan

Conducerea fără permis și beat duce la arestare, iar refuzul de recoltare probe biologice, la reținere

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier cu pagube materiale, în urma căruia conducătorul auto care l-ar fi provocat a plecat de la faţa locului. În urma activităţilor desfăşurate, a fost identificat conducătorul auto, stabilindu-se că este un bărbat de 43 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de peste 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. La unitatea medicală, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști.

*****

ARESTAT PENTRU COMITEREA DE INFRACŢIUNI RUTIERE

Bărbatul de 67 de ani, din comuna Recea Cristur, judeţul Cluj, reţinut de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis, a fost prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Dej. În urma probatoriului administrat în cauză, magistraţii au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Reamintim faptul că bărbatul a fost depistat la data de 21 octombrie a.c., de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej, conducând un autoturism pe raza localităţii Recea Cristur având o concentraţie alcoolică de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere.

*****
IDENTIFICAȚI ȘI REŢINUŢI PENTRU FURTURI
La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj -Napoca – Secția 2 Poliție au identificat şi dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi bărbaţi, în vârstă de 25 şi 26 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca.
Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii a 4 infracţiuni de furt calificat, constând în aceea că, în perioada septembrie – octombrie a.c., ar fi sustras din 4 autoturisme parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca mai multe unelte electrice folosite în construcţii. Prejudiciul estimat de părţile vătămate se ridică la suma de 30.000 de lei.
La expirarea perioadei de reţinere, cei doi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.
*****
ACTIVITĂȚI DE INFORMARE ŞI PREVENIRE

La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au fost alături de elevii Şcolii Gimnaziale Bonţida. Cei peste 100 de elevi participanţi la activitate au aflat cum pot fi în siguranţă în mediul online, ce este bullying-ul şi cum poate fi prevenit, cum să fie în siguranţă în drumul lor spre/de la şcoală.

***
La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii de proximitate din cadrul Secţie 6 Poliţie Cluj-Napoca au fost alături de elevii Colegiului Naţional George Coşbuc. Elevii claselor a VIII-a au aflat despre răspunderea penală şi contravenţională a minorului, vârsta la care începe răspunderea penală şi care sunt pedepsele ce pot fi aplicate minorului. De asemenea, au fost purtate discuţii referitoare la fenomenul de bullying şi la siguranţa în mediul online.
***
La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii de proximitate din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Cluj-Napoca au fost oaspeţii studenţilor de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Au fost purtate discuţii pe diverse teme, pentru prevenirea infracţiunilor de furt, prevenirea implicării în comiterea de infracţiuni cu violenţă, prevenirea implicării în comiterea de infracţiuni la regimul rutier ș.a.

fb-share-icon0

Leave a Reply