Cotidianul Transilvan

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU – Cine spunea că nu mai e loc pe piața de consultanță tehnică și proiectare instalații ?!

După cum bine știm cu toții, România cunoaște o explozie a imobiliarelor și a  construcțiilor. De la cele rezidențiale la cele industriale. Iar toate aceste investiții au nevoie de consultanță, de proiectare generală și de instalații, de lucrări de inginerie. și, cu toate că am fi tentați a spune că piața firmelor de profil care oferă asemenea servicii este una arhi plină, totuși, există nebuni frumoși care îndrăznesc a porni pe acest drum. Așa este și cazul SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU, o tânără firmă înființată cu sprijinul fondurilor europene, prin programul România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj.

În cele ce urmează am încercat a afla care au fost resorturile ce au dus la pasul acesta de a intra pe piața liber concurențială, cu ce se ocupă firma și care au fost momentele de satisfacție din perioada de început.

 

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU: Firma noastra a dorit inca de la inceput  sa exploreze si valorifice potentialul in crestere al pietii proiectelor de bransamente apa si racord canal, in special  pentru consumatorii persoane fizice dar nu numai. Fondurile europene le-am accesat mai ales pentru achizitionarea unor echipamente de ultima generatie pentru a putea folosi si beneficia de programele de proiectare actuale.

 

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU: In orice afacere este nevoie de curaj si un strop de nebunie. Desigur o afacere pe cont propriu cu finantare europeana implica o atentie suplimentara insa odata ce ai demarat afacerea si urmezi pasii indicati, totul devine relativ usor  si chiar incepe sa iti placa si sa te obisnuesti cu noul mod de lucru.

 

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU: Urmare a implementarii proiectului societatea noastra a urmarit crearea conditiilor de dezvoltare pe termen mediu si lung, prin aplicarea tehnologiilor performante in acest domeniu de activitate, al proiectarii.

Prin implementarea proiectului, am achizitionat  echipamente certificate conform standardelor de calitate aplicabile in Uniunea Europeana, iar din punct de vedere al gradului de vechime al tehnologiei societatea noastra a procurat echipamente  noi si performante, in acest domeniu de activitate. Problemele cu care ne-am confruntat au fost legate de achizitionarea bunurilor prevazute in Planul de afaceri aprobat, la nivelul bugetului aprobat si cu caracteristicile  tehnice minimale prevazute si descrise in Planul de afaceri.

 

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU: Obiectul de activitate principal al societatii este „Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea”,  cod CAEN 7112.

Firma ofera servicii conform codului CAEN prezentat mai sus. Pentru fiecare tip de serviciu ne-am propus o cotatie de pret si un numar de proiecte care vor genera profit si cifra de afaceri prezentata in proiect.

Acestea sunt tipurile de servicii de baza pe care le oferim:

– proiectare instalatii exterioare si interioare de apa si canalizare ;

– proiectare constructii civile, industriale si edilitare;

– proiectare instalatii civile si industriale;

– realizarea de planuri cadastrale;

– consultanta tehnica in proiectare si executie;

Fata de alte firme de profil ,consideram ca putem oferii servicii mai bune sub raportul calitate /pret din urmatoarele considerente:

– Utilizarea echipamentelor cu tehnologie de ultima generatie care asigura prestarea unor servicii de calitate si complexe;

– Relationare excelenta cu persoanele fizice sau cu firme reprezentative pentru domeniu, din judetul Salaj, si din alte judete din Romania;

– Cunostinte de piata – atat in ceea ce priveste clientii si necesitatiile acestora cat si concurenta;

– Pret mai mic fata de a concurentei;

– Flexibilitate – in functie de cerintele clientilor;

 

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU: Cu siguranta nu regretam demararea acestei afaceri ,suntem siguri de reusita si dezvoltarea afacerii pe termen mediu si lung. Insasi faptul ca in 7 luni de la demararea afacerii am reusit sa atingem cifra de afaceri prevazuta, ne da speranta si imboldul spre o reusita pe termen mediu si lung.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU: Incepem cu cele mai neplacute,anume ca de la faza de intocmire si predare a Planului de afaceri, am mers cu anumite preturi-oferte primite la acea data, iar pana la demararea afacerii, trecand un numar important de luni, a fost relativ dificil sa gasim furnizori care in momentul achizitiei bunurilor prevazute sa se incadreze in bugetul aprobat si cu caracteristicile tehnice minimale prevazute.

Partea placuta a fost ca pana la urma am reusit acest lucru, ba mai mult am facut si economie la achizitii bunuri incadrandu-ne in caracteristicile tehnice minimale prevazute, iar la unele bunuri am reusit achizitionarea lor la niste caracteristici superioare fata de cele prevazute. Partea cea mai placuta insa a fost ca din prima luna de activitate si apoi lunile ce au urmat,constant, am reusit sa obtinem comenzi de la clienti, sa efectuam vanzarea serviciilor si sa incasam 100% contravaloarea acestora.

 

SC TEHNOPRO TOPOPLUS SRL ZALAU

Administrator / 0744769511, tehnopro@yahoo.com

 

 

 

fb-share-icon0

Leave a Reply