Cotidianul Transilvan

Înscrieri pentru cariera militară

Tineri clujeni, sunteți în ultimul an de școală gimnazială/liceu sau aveți diploma de bacalaureat și urmează să împliniți vârsta cuprinsă între 14 şi cel mult 28 de ani în 2020?

Venim cu o veste bună pentru voi!

Ministerul Apărării Naţionale prin intermediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Cluj a început înscrierile pentru colegiile naționale militare, instituțiile de învățământ universitar militar (academiile militare) și pentru școlile militare de maiștri militari și subofițeri.
Perioadele de înscriere sunt următoarele:
– 09.12.2019 – 31.01.2020 – pentru colegiile naționale militare;
– 09.12.2019 – 14.02.2020 – pentru instituțiile de învățământ superior militar (academii), precum și pentru învățământul postliceal militar (școlile militare de maiștri militari și subofițeri).

Începând din data de 06.01.2020, candidații înscriși vor putea susține probele de selecție, pe baza planificării efectuate de biroul informare-recrutare, în cadrul centrului zonal de selecție și orientare din Alba Iulia.

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală la Spitalul Militar din Cluj Napoca, iar cei declarați ”Apt”, dacă este cazul, în funcție de opțiuni (marina, aviație-naviganți), vor fi planificați pentru evaluarea medicală și/sau psihologică a aptitudinilor speciale.

Candidații care au promovat toate aceste probe eliminatorii, vor întocmi dosarul de candidat la biroul informare-recrutare și se vor prezenta la concursul de admitere.

Chiar dacă foarte mulţi tineri consider că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2020, recomendăm celor interesați să ne viziteze cât mai curând la Biroul informare-recrutare din Cluj-Napoca, calea Dorobanţilor nr.8-10 sau să sune la numerele de telefon: 0264/433067 sau 0264/432918, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite, dar şi etapele ce trebuie urmate până la examenul propriuzis.
Candidații minori vor fi însoțiți de unul dintre părinți (reprezentant legal, după caz).

fb-share-icon0