Cotidianul Transilvan

Trump executat Cel mai sumbru discurs în ziua impeachmentului lui Trump

Camera Reprezentanților din Congresul SUA l-a inculpat oficial pe președintele Donald Trump. Votul pentru impeachment a fost eminamente politic.

Pentru primul cap de acuzare (abuzul de putere), niciun reprezentant republican nu a votat împotriva președintelui, în timp ce trei reprezentanți republicani au ”trădat” linia impusă de lidera lor, Nancy Pelosi, și au votat în favoarea președintelui.

Pentru al doilea cap de acuzare (obstrucționarea Congresului), niciun republican nu a votat împotriva lui Trump, în timp ce un democrat a votat împotriva partidului său, iar un alt democrat (prezidențiabila Tulsi Gabbard) s-a abținut.

Ce se va întâmpla în continuare ne spune Constituția SUA. Camera Reprezențantilor are rolul unui „procuror”, în timp ce Senatul joacă rolul ”juraților”. Trump rămâne președinte al Statelor Unite. Decizia finală aparține Senatului. Un vot de două treimi în favoarea destituirii va duce la îndepărtarea lui Trump. În precedentele două cazuri de impeachment, Senatul s-a opus destituirii președintelui.

Ce se va întâmpla în continuare depinde și de decizia Partidului Democrat, de decizia lui Nancy Pelosi. Până la urma, acest impeachmet a fost unul pe argumente pur politice, cu un vot politic. Scopul este tot unul politic – năruirea șanselor lui Trump pentru al doilea mandat, nu neapărat îndepărtarea sa din funcție. The Washington Post scrie că o serie de congresmani democrați îi cer lui Nancy Pelosi să nu meargă mai departe în Senat cu procedura, căci aici majoritatea republicană ar respinge impeachmentul. Se așteaptă, cel mai probabil, tergiversarea procesului vreme de luni de zile, timp în care propaganda democrată și apoi super-comitetele de acțiune politica finanțate de marii miliardari democrați pentru alegerile din 2020 să îl ”execute” mediatic pe Donald Trump, folosindu-se de muniția dată de o procedură de impeachment deschisă si nerespinsă, nefinalizată. Este interesant că legea electorală americana nu permite susținerea candidatilor simpatizați de aceste super-comitete de acțiune (ce pot primi fonduri nelimitate), însă perimte atacurile împotriva adversarilor.

A fost spectacol în Camera Reprezenanților miercuri noaptea, înaintea votului. S-a vorbit despre sclavie, despre Al Doilea Război Mondial, până și despre răstignirea lui Isus. Cel mai întunecat discurs i-a aparținut unui congresman republican din Louisiana, Clay Higgins. ”America este profund rănită de această trădare, de acest impeachment orchestrat și nedrept, adus de aceiași socialiști care amenință viața din pântecele mamelor, care amenință Primul Amendament, care amenință Al Doilea Amandement, cel care îi apără pe patrioții americani, care au hotărât cu mult timp în urmă să comploteze împotriva președintelui Trump. Nu stăm în fața acestei orori pentru că democrații ar fi devenit brusc constituționaliști. Nu suntem mâncați de putregai dinăuntru din cauza suprarealistei afirmații că socialiștii și-au descoperit dragostea pentru drapelul nostru, după ce l-au călcat în picioare. Ei sunt bine ancorați la Washington. Spun despre noi că suntem mizerabili. Le este frică de credința noastră. Le e frică de puterea noastră. Le e frică de unitatea noastră, de votul nostru și de președintele nostru. Nu vom preda națiunea acestui sistem al carieriștilor de la Washington, politicieni și birocrați. Republica noastră va supraviețui amenințării din interior. Patrioții americani vor învinge”.

fb-share-icon0