Cotidianul Transilvan

Oferte de turism de nișă, cu ajutorul fondurilor europene

Oare cu au în comun Transilvania, Tărâmul lui Dracula și fondurile europene? Ei bine, o tânără agenție de turism, înființată prin programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj, vă invită tocmai la o serie de călătorii prin Transilvania, Cluj sau Tărâmul lui Dracula. Firma, care a atacat turismul de nișă, promite să fie una dintre cele mai cochete firme de gen din oraș.

Turismul de nisa este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida crestere in domeniu. Intr-o lume in care accentul cade tot mai mult pe nevoile individuale ale consumatorilor, cererea pentru vacante de specialitate a venit ca ceva firesc. Noi am ales sa ne specializam in turismul istorico-cultural si de distractie, fiind unii dintre pionierii turismului de nisa in Romania.

Sa calatoresti nu a fost nicicand mai usor decat in prezent. Progresele tehnologice si dezvoltarea infrastructurii de transport din ultimele decenii ne permit sa ajungem in timp record in cele mai populare destinatii din toate colturile lumii.

Agentiile de turism se intrec in oferte low-cost, early booking, last minute, all inclusive si ultra all inclusive. In fiecare moment, avem la dispozitie sute de vacante, singura provocare fiind sa o alegem pe cea mai potrivita. Majoritatea romanilor pleaca in cel putin o vacanta, de regula vara, la mare, insa sunt foarte multi si cei care merg in vacante de iarna la schi sau in city break-uri pe tot parcursul anului.

Turismul de masa face deja parte din cotidian, astfel incat de aici s-a dezvoltat in mod natural turismul de nisa, care vizeaza calatorii sofisticati, cei ce calatoresc pentru a-si urma pasiuni dintre cele mai diverse.

Ce este turismul de nisa?

Turismul de nisa se refera la toate tipurile de turism de specialitate, dedicat anumitor concepte sau subiecte. Turismul poate fi nisat pe mancare, sport, aventura, istorie, natura etc. In ceea ce priveste nisele in care s-a specializat agentia noastra, iti punem spune ca intr-adevar constrastele se atrag.

Am conceput o serie de pachete nisate pe un segment istorico-cultural, ideale pentru turistii straini care vor sa descopere farmecul Transilvaniei. La polul opus, avem pachete destinate turismului de distractie, dedicate tinerilor plini de viata care sunt in cautarea celor mai tari petreceri si experiente.

Bazata fiind in inima Transilvaniei, era firesc ca echipa noastra sa se specializeze in pachetele turistice pentru aceasta regiune. Si ce personaj promoveaza mai bine Transilvania si Romania daca nu Dracula? Cu multumirile de rigoare adresate lui Bram Stocker pentru ca a pus Transilvania pe harta turistica a lumii, ne-am construit pachetele turistice in jurul misteriosului vampir cunoscut in intreaga lume.

Evident, nu ne-am limitat numai la acest aspect. Am creat pachete complexe, prin care ne dorim sa promovam mai mult decat legenda Contelui Dracula. Obiectivul nostru principal este acela sa promovam cultura si traditiile atat de frumoase din Transilvania.

Oferim in prezent trei pachete pe nisa turismului istorico-cultural in Transilvania, intitulate sugestiv Basmul din Transilvania, Descopera Transilvania, Taramul lui Dracula si O zi in Cluj.

Tinem sa precizam un aspect foarte important: tururile sunt oferite in limba materna a clientilor. Grupurile vorbitoare de limba engleza, franceza, spaniola sau germana beneficiaza de ghizi cu experienta care stapanesc aceste limbi de circulatie internationala.

1. Basmul din Transilvania

Este un tur de 6 zile cu pornire din Cluj-Napoca ce include vizite in cele mai frumoase sate, cetati si castele transilvanene. Turul imbina exploararea partii culturale si istorice cu cea a satului traditional transilvanean si, desigur, cu degustarea celor mai apreciate mancaruri transilvanene.

In prima zi a turului, se viziteaza orasul Cluj-Napoca, cu o oprire obligatorie la masa de pranz pentru cele mai bune preparate traditionale din oras. In cea de-a doua zi, obiectivele sunt satele sasesti Biertan si Saschiz. Acestea sunt urmate de cetatea medievala Sighisoara, locul de nastere al lui Vlad Tepes, potrivit legendelor.

In ziua trei, se viziteaza Viscri, satul printului Charles, cetatea Rasnov si orasul Brasov. Ziua a patra este dedicata unui tur impresionant al castelelor Peles si Pelisor. In ziua a cincea, se viziteaza castelul Bran, impresionant monument national al tarii noastre, si orasul Sibiu, unul dintre cele mai frumoase din Romania.

Ultima zi a turului este dedicata unui castel de legenda, Castelul Corvinilor din Hunedoara si Salinei Turda, celebra in toata lumea pentru frumusetea ei.

2. Descopera Transilvania, Taramul lui Dracula

Timp de 4 zile, vom fi pe urmele celui mai celebru vampir din lume, intr-un tur al castelelor transilvanene legate intr-un fel sau altul de numele lui Dracula.

Turul porneste din Cluj-Napoca, oras care va fi explorat in prima zi a turului. Nu lipseste pranzul traditional cu bucate una si una. Acesta este menit sa iti deschida apetitul pentru descoperirea tuturor locurilor fascinante din Transilvania.

In ziua a doua, se viziteaza splendida cetate medievala Sighisoara, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO, si cele mai importante obiective turistice din orasul Brasov. Ziua a treia este dedicata castelelor Rasnov, Bran si Peles. Castelele reprezinta capodopere arhitecturale impresionante care te transpun intr-o lume a domnitorilor, domnitelor  si…vampirilor.

In ultima zi, turistii vor descoperi Saschizul, un sat autentic transilvanean, unde vor avea parte de o multime de surprize. Nu lipseste nici vizita Salina Turda, inainte de intoarcerea in Cluj.

3. O zi in Cluj

Scurt si cuprinzator, turul de o zi al Clujului include vizite la cele mai importante obiective istorice din capitala Transilvaniei. Muzeul Satului, Padurea Hoia-Baciu si o deplasare la Salina Turda sunt doar cateva dintre atractiile turistice cuprince in pachet.

Party trips – Nisa turismului de distractie

Pachetele din aceasta nisa ii vizeaza pe tinerii dornici de distractie. De obicei, acestia sunt studenti iar bugetele de care dispun nu sunt de regula foarte generoase. Asadar, pachetele noastre sunt astfel concepute incat sa le ofere un pret accesibil.

In prezent, destinatia principala este Costa Brava.  Un pachet turistic aici include transport, cazare si petreceri de dimineata pana seara in cele mai faimoase cluburi de pe Costa Brava, dar si direct pe plaja sau pe yacht-uri. In plus, in pachet sunt incluse excursii in destinatii turistice must-see, cum sunt Barcelona si Venetia.

Petreceri memorabile, destinatii instagramabile si distractie cat incape? Serios, n-ai cum sa ratezi asta!

Asadar, daca vrei sa renunti la clasicele pachete turistice si sa incerci ceva diferit, precum turismul de nisa, e momentul sa ne faci o vizita! Avem sediul pe strada Porumbeilor, nr.21. Te avertizam ca o sa dai de o echipa de oameni foarte entuziasmati si pasionati de ceea ce fac. Cafeaua e din partea casei!

 

Pentru mai multe detalii, contacteaza-ne cu incredere!

CAO tours&events

office@caotours.com

Telefon: 0746089499 sau 0749228884

 

fb-share-icon0