Cotidianul Transilvan

Serviciu privat de ambulanță, cu fonduri europene

Absolut întâmplător, în această perioadă complicată paneuropeană a venit rândul unei firme din domeniul medical să fie prezentată în cadrul dezvoltării spiritului antreprenorial cu fondurile europene gestionate de comuna Florești prin programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj. Este vorba de Cod Protect Medical, un serviciu de ambulanță privat.

Reporter: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?
COD PROTECT MEDICAL: Mereu am considerat că cel mai bine e să lucrezi pentru propria persoană decât pentru alții. De asemenea este o provocare pentru că odată cu începerea unei afaceri pe cont propriu îți asumi și riscurile care vin odată cu aceasta. În acest caz programul nu mai este unul fix și nu mai ai doar responsabilități și activități exacte de realizat ci, trebuie să știi și să înveți să faci tot ceea ce e necesar pentru funcționarea afacerii. Afacerea începută cu fonduri europene este comparabilă cu un împrumut pentru care trebuie să îndeplinești anumite condiții, singura diferență este că aici nu trebuie să restitui banii obținuți. Deși condițiile sunt stricte și nu este ușor să îți asumi condițiile acordării unei finanțări, este un ajutor care îți impune să faci din afacerea pornită una profitabilă.

Reporter: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?
COD PROTECT MEDICAL: Da, este nevoie de curaj să începi o afacere în România și asta în orice situație nu neapărat cu fonduri europene.

Reporter: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?
COD PROTECT MEDICAL: Cea mai mare provocare cu care m-am confruntat a fost obținerea avizelor în domeniul medical deoarece birocrația este foarte mare și legislația este foarte vagă.

Reporter: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?
COD PROTECT MEDICAL: Cod Protect Medical este un serviciu de ambulanță privat. Angajamentul nostru este de a ne asigura siguranța și bunăstarea fiecărui pacient sau client care apelează la serviciile noastre. Oferta noastră cuprinde: Consultații medicale la domiciliu, Recoltare probe biologice la domiciliu, Transport medical pacienți intern / international, asistat / neasistat, Transport medical externare din spital la domiciliu, Transport medical de la domiciliu la unitățile spitalicești, centre de recuperare, cabinet de consultații clinice, analize medicale, Transport medical la / de la aeroport., Escortă medical pentru pacienții ce călătoresc și au nevoi speciale. Cod Protect Medical oferă servicii complexe asigurate de personal calificat format din medici, asistenți medicali și ambulanțieri cu pregătire în urgență prespitalicească și competențe în medicina de urgență. Infrastructura este asigurată de o ambulanță B1/B2 pentru intervenții de urgență și transport medical asistat (medic, asistent și ambulanțier), o ambulanță tip AMD pentru consultații la domiciliu, cu medic și asistent și o ambuanță A2 pentru transport neasistat. Toate ambulanțele sunt dotate în conformitate cu legislația și normele aflate în vigoare. Echipa noastră este formată din persoane profesioniste, punctuale și care respectă pacienții.

Reporter: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?
COD PROTECT MEDICAL: Nu regret nici un moment începerea acestei afaceri deoarece mi-am dorit de foarte mult timp acest lucru. De asemenea, sunt sigură de reușită pentru că este un domeniu în care încă este o lipsă acută de servicii de acest tip pe piață.

Reporter: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?
COD PROTECT MEDICAL: Cele mai plăcute momente sunt cele în care simți satisfacția clienților și primești acel ”Mulțumesc!”, iar cele mai neplăcute au fost și sunt cele în care primești descurajări cu privire la reușita afacerii .

COD PROTECT MEDICAL
0749.351.688

fb-share-icon0