Cotidianul Transilvan

Când vulcanizarea vine la tine acasă cu bani europeni! SC SERVICE ROTI MOBIL SRL afacerea care îți repune pe roate mașina!

Haideți să fim onești. De câte ori nu am căutat disperați o vilcanizare sau un service auto pentru o operațiune banală ca un schimb de roată sau de pneuri de iarnă-vară. De câte ori nu ne-am fi dorit ca acest serviciu să se facă nu la “domiciliul” furnizorului de servicii, ci într-un loc ales de noi, ideal chiar în timp ce noi suntem la muncă, tocmai pentru a produce banii pe care să îi plătim furnizorului ?! de câte ori nu ne-a dat bătaie de cap depozitarea gumelor de iarnă sau de vară?! De câte ori nu ne-am dorit să putem a le caza pe acestea într-un loc departe de beci, balcon sau curte ?!

Ei bine, toate aceste dorințe ne sunt satisfăcute de acum de SC SERVICE ROTI MOBIL SRL, o vulcanizare auto mobilă, care prestează serviciile specifice la locul ales de client, firmă înființată cu ajutorul fondurile europene din cadrul programul european România Start-up Plus “Antreprenoriatul – Șansa ta!” coordonat de Primăria Florești, județul Cluj.

Rep.: De ce o afacere pe cont propriu și de ce cu fonduri europene?
SERVICE ROTI MOBIL: De mulți ani m-am dorit a avea propria-mi afacere. Apoi, de câțiva ani m-am tot lovit de o problemă personală, cea a timpului pierdut cu mașina la diferite intervenții, reparații aparent banale, precum o vulcanizare sau un schimb de pneuri. Mi-am dorit operativitate de la ofertanții de servicii și posibilitatea efectuării operațiilor într-un loc dorit de mine, nu mereu a fi pus pe drumuri. Fondurile europene au venit ca o mănușă la aceste gânduri, întrucât fără ele nu aș fi avut fondurile necesare de a materializa ideea.

Rep.: Este nevoie de curaj și de un strop de nebunie pentru a începe în România anului 2019 o afacere pe cont propriu cu finanțare europeană?
SERVICE ROTI MOBIL: Absolut că este nevoie de ambele lucruri, mai ales întrucât încă ne confruntăm încă cu o birocrație. Dar, cu dorință de succes și multă perseverență aceste neajunsuri pot fi înlăturate și să te înscri pe un drum la capătul căruia se află satisfacția personală și succesul.

Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în derularea primilor pași ? Cu ce probleme v-ați confruntat?
SERVICE ROTI MOBIL: Cel mai încurcat aspect a fost cel al punctului de lucru fix. Noi prestam servicii la locul indicat de client, fără a avea un punct fix de lucru. Situația nua  fost reglementată la momentul scrierii proiectului, așa că a trebuit să ne adaptăm din mers, să înființăm un punct fix, o vulcanizare fixă, pe lângă cea mobilă, lucru ce a dus la rescrierea proiectului și apoi la proceduri și cheltuieli suplimentare. Un alt neajuns a fost neseriozitatea furnizorilor, care fie au refuzat să lucreze cu noi, întrucât aveam nevoie de acte limpezi, fie au mărit prețul când au aflat că lucrăm pe fonduri europene. Nu în ultimul rând, ne-am lovit și de problema forței de muncă, greu găsind personal pentru afacerea începută.

Rep.: Care este specificul firmei? Cu ce se ocupă? Ce oferă clienților? Prin ce se diferențiază față de alte firme de profil? Ce oferă clienților?
SERVICE ROTI MOBIL: Specificul firmei este întreținerea și reparația autovehiculelor, mai exact vulcanizare auto și service roți. Firma oferă clienților servicii de întreținere și reparație a roților auto, de camioane și utilaje de mare tonaj. Ne diferențiem de alte firme de profil similar de pe piață prin mobilitate. Concret, serviciile noastre sunt oferite la locul specificat de client și într-un interval orar de comun stabilit cu clientul. Astfel de afaceri mai există pe piață, însă noi ne dorim ca serviciul nostru de depanare la locul ales de client să fie clar punctat și să vină în întâmpinarea nevoilor clienților.  Piața auto a explodat și în lumea de azi există foarte multe familii care au chiar 2-3 mașini și care nu își permit să piardă timp cu prezența la un service ori o vulcanizare, ca să nu mai psunem că reparațiile tradiționale înseamnă cel puțin câteva ore, dacă nu chiar și o zi, în care clientul nu poate beneficia de mașina. Noi venim tocmai în întâmpinarea acestei dorințe a clientului și intervenim tocmai în timpul în care clientul nu are nevoie de mașină, cât el este la muncă de exemplu.

De asemenea, pentru cei care au o problemă cu depozitarea anvelopelor oferim și serviciul de hotel anvelope. Nu în ultimul rând, studiind piața, am ajuns la concluzia că mulți clienți au o problemă în ceea ce privește faptul că nu pot plăti cu cardul la intervenții similare. Astfel, noi am creat posibilitatea de plată cu cardul indiferent de locație, precum și serviciul de facturare permanent.

 

Rep.: Acum, în plină desfășurare a activității regretați demararea ei sau sunteți sigur de reușită?
SERVICE ROTI MOBIL: Au fost momente în care, sincer, am regretat demararea afecerii. Însă, știm cu toții, să pui pe picioare o afacere nu este deloc ușor și nu se poate face peste noapte. Dar am depășit toate piedicile și cu pași mici am ajuns în acest punct al evoluției, un punct de cotitură, pe care îl așteptam. De acum încolo sunt convins că va veni succesul deplin.

Rep.: Care au fost cele mai plăcute și cele mai neplăcute momente din perioada de început și în general, de când ați demarat afacerea?
SERVICE ROTI MOBIL:  Cele mai plăcut momente au fost cele în care au sosit echipamentele. Fără fondurile europene cu siguranță nu am fi reușit să facem rost de sumele necesare pemntru achiziția lor. Cele mai neplăcute momente sunt cele în care realizezi că pe lângă aceste fonduri este nevoie de multă muncă și mai ales de fonduri suplimentare ca să le ții pe toate pe linia de plutire.

SERVICE ROTI MOBIL
0745-294544
servicerotimobil18@gmail.com

 

fb-share-icon0