Cotidianul Transilvan

Orban dixit: Pârghiile Guvernului în lupta împotriva Covid – 19 au fost…AMENZILE !

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședintele de Guvern de luni, că Executivul a elaborat un proiect de lege pentru starea de alertă.  „Suntem în situația în care Curtea Constituțională a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru lupta împotriva acestui virus. Pe data de 15 se va încheia starea de urgență. Trebuie să avem garanția că vom avea la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a putea continua activitatea desfășurată în ultimele trei luni. Lupta împotriva epidemiei a început înaintea declarării stării de urgență. E clar că decizia Curții Constituționale limitează foarte mult marja de mișcare și, pentru a avea deplină legitimitate, am decis să elaborăm acest proiect de lege”, a spus Ludovic Orban.

Ați înțeles ?! Curtea Constituțională e de vină! Nicidecum nu Guvernul că a dat două Ordonanțe ale căror prevederi care contravin Constituției.

Ați înțeles? „Curtea Constituțională a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru lupta împotriva acestui virus”.

Și ce a constatat CCR ca fiind neconstituțional? Ordonanțele de Urgență legate de amenzi. Aceste jucării i le-a luat Guvernului.

Așadar, pârghiile Guvernului în lupta împotriva Covid – 19 au fost…AMENZILE !! Și aceste amenzi erau atât de esențiale încât acum Guvernul plânge cu lacrimi de crocodil când i s-a luat această jucărie !

Nu proiecte și măsuri economice, medicale, de stimulare a afacerilor mici și mijlociii, de sprijin a forței de muncă…nu! Amenzile!

fb-share-icon0