Cotidianul Transilvan

Călătorie în timp cu OMV Petrom. Sau cum să faci boltă pe prevederile legislative

Până astăzi nu am avut niciodată parte de o călătorie în timp. Mulțumesc însă OMV Petrom pentru șansa de a experimenta o întoarcere în trecut. Miercuri, 17 iunie, în jurul orei 13, peisaj mirific la benzinăria OMV de pe Centura Apahida. Fețe vesele și zâmbitoare ale clienților, cozi înghesuite la casele de marcat, angajați care serveau sau aranjau marfa pe rafturi, lume pe terasa benzinăriei consumând mai un snack, mai o cafea, o atmosferă destinsă și prietenoasă din cale afară. Nici urmă de vreo mască de protecție, de vreo distanțare socială, de vreo normă de protecție sanitară. Totul exact cum era acum 5 luni! Călătorie în timp….

Dacă credem sau nu, ori dacă credem mai mult sau mai puțin, în tragicomedia Covid e una. Avem libertatea de gândire. Și, încă în mare parte, libertatea de exprimare….Însă, avem și obligația de a respecta niște reguli, dincolo de faptul că ne plac au ba….

Cum ar fi dacă nici noi nu am mai plăti accizele la combustibil…? Sau TVA-ul? Ori însăși OMVPetrom nu ar mai plăti impozite?

Dar dacă e să ne aducem aminte de celebrul “Fericiți în România”, sloganul electoral de la prezidențiale al celui mai vajnic reprezentant al neoliberalismului, Dan Barna, totul poate căpăta sens. Fericiți în România. Fiecare cu fericirea sa. Violatorul cu a sa, hoțul cu a sa, pedofilul cu a sa, drogatul cu a sa, vitezomanul cu a sa…Fericiți să fim, nu responsabili!

Sau poate că tocmai despre asta e vorba, și cu vânt dinspre Occident în pupă asistăm la o liberalizare a obligațiilor. Nu mai contează ce spune Legea, noi facem ce vrem. Fericiți să fim! Libertate! Și bonus anarhie !

fb-share-icon0