Cotidianul Transilvan

Suspect depistat de un polițist în timpul liber

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 14.00, un polițist din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție, aflat în timpul liber, a depistat și imobilizat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Aiud, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt dintr-un autoturism.
Ulterior, tânărul a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore.
În fapt, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 13.30, polițiștii Secției 2 Poliție au fost sesizați de către proprietarul unui autoturism parcat în zona străzii Calea Dorobanților, cu privire la faptul că din interiorul acestuia, prin distrugerea unui geam, i-au fost sustrase bunurile, respectiv un telefon mobil și un aparat scanner.
În urma investigațiilor derulate, polițiștii au identificat un tânăr, bănuit de săvârșirea faptei, iar în jurul orei 14.00, un polițist din cadrul secției de poliție, aflat în timpul liber, l-a depistat și imobilizat pe acesta până la sosirea colegilor aflați în serviciu.
Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

***

REȚINUT ȘI CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 15 august, a.c., în jurul orei 20.55, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier între două autovehicule, pe Calea Florești, din municipiul Cluj-Napoca, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.
La faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că unul dintre conducătorii implicaţi a părăsit locul accidentului, iar din informaţiile obţinute, acesta s-ar afla sub influenţa alcoolului.
La scurt timp, cel în cauză a fost depistat de către poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Cluj-Napoca, fiind vorba despre un bărbat de 31 de ani, din oraşul Buhuşi, județul Bacău.
Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a relevat o concentraţie de peste 1.45 alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că acesta avea dreptul de a conduce anulat.
Bărbatul a fost reţinut 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat magistraţilor, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 20 de zile.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.
***DEPISTAT ÎN TIMP CE CONDUCEA UN AUTOTURISM VIZIBIL DETERIORAT ŞI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 16 august a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au vizualizat o serie de imagini apărute pe o platformă de socializare, cu privire la o persoană care se deplasa pe DN1-E60, din direcţia Floreşti spre Gilău, cu un autoturism în stare avansată de deteriorare şi fără a avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate.
Poliţiştii s-au sesizat din oficiu și la scurt timp, autoturismul a fost depistat pe strada Barajului, din localitatea Floreşti.
Poliţiştii au procedat la legitimarea conducătorului auto, un bărbat de 32 de ani, din comuna Căpusu Mare.
În urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere iar  autoturismul nefiind înmatriculat.
În cauză se efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea a unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.
***INFRACŢIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIŢIŞTII TURDENI
La data de 15 august a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un conducător auto în vârstă de 29 de ani, cetăţean străin, în timp ce se deplasa pe strada Castanilor, din municipiul Turda, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
***
La data de 16 august în jurul orei 03.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Iara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Clujului, din municipiul Turda, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
***
La data de 16 august a.c., în jurul orei 08.00, polițiști din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat un conducător auto de 73 de ani, din comuna Iara, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Făgetu Ierii, fără a avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
***INFRACŢIUNI RUTIERE
La data de 16 august a.c., în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat un conducător auto de 31 de ani, din municipiul Deva, în timp ce se deplasa pe strada Fagului, din localitatea Floreşti, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
***
La data de 16 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat un tânăr de 26 de ani, din comuna Tritenii de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DJ151C, în localitatea Colonia, deşi nu deţinea permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
***
La data 14 august, a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Beliș, care se deplasa cu un autovehicul pe DN 1R, în comuna Călățele, județul Cluj, deși nu deținea permis de conducere.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

***ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR ÎN HUEDIN

În perioada 7-16 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliției orașului Huedin împreună cu cei din cadrul Secției 8 Poliție Rurală au desfăşurat o serie de acţiuni în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea riscului rutier, atât în oraşul Huedin cât şi pe raza comunelor arondate.
În cadrul acţiuni au fost legitimate peste 140 de persoane şi au fost verificate peste 120 de vehicule.
În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate la regimul rutier.
Astfel, pentru abateri săvârşite de către participanţii la trafic, poliţiştii au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002R.
Totodată, pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991R.
De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.
În cadrul acţiunilor, la data de 15 august a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii au depistat un bărbat de 61 de ani, din comuna Aghireşu, în timp ce conducea un vehicul tip ATV, fără a deține permis de conducere și fără ca vehiculul să fie înregistrat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.
***

fb-share-icon0