Cotidianul Transilvan

Femeie de 49 de ani, la volan cu acoolemie de peste 1,25 mg/l

La data de 6 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore, o femeie de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Femeia a fost depistată în timp ce conducea un autoturism pe strada Porțelanului, din muncipiul Cluj-Napoca, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

***

CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 4 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Florești au depistat un conducător auto în vârstă de 31 de ani, din localitatea Poieni, în timp ce se deplasa pe strada Somesului din localitatea Florești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării bărbatului de 31 de ani cu aparatul etilotest, a fost relevată o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de prevederile Codului penal.
***
La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 13.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un conducător autor de 60 de ani, din municipiul Turda, în timp ce se deplasa pe raza localității Tritenii de Jos, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a reieșit o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
***
La data de 6 septembrie a.c., ora 01.10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat un conducător auto de 30 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Constantin Daicovici, din municipiul Cluj-Napoca, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, relevându-se o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, în continuare acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
***
La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un conducător auto de 32 de ani, din Republica Moldova, în timp ce se deplasa pe strada Calea Victoriei, din municipiului Turda, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului de 32 de ani cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
***
INFRACȚIUNI RUTIERE
La data de 5 septembrie a.c, în jurul orei 18.20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un conducător auto de 23 de ani, din municipiul Dej, în timp ce se deplasa pe strada Pinticului, din muncicipiu. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul nu era înmatriculat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
***
La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, împreună cu polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au efectuat un semnal de oprire unui conducător auto de 38 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe raza localității Vișea. Deși bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
***
La data de 6 septembrie a.c., ora 17.20, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda, au depistat o femeie de 18 ani, din municipiul Aiud, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe DC 85, prin satul Moara de Pădure, fără a poseda permis de conducere. În cauză, cercetările continuă sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de prevederile Codului penal.

***
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI ÎN CLUJ-NAPOCA
În perioada 5-6 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat mai multe acțiuni punctuale în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră și prevenirii accidentelor de circulație generate de conducerea sub influența alcoolului sau a vitezei excesive.
În cadrul acțiunilor polițiștii au legitimat peste 740 de persoane și au verificat 641 de vehicule. Urmare a controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale. Astfel, pentru depășirea vitezei legale, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, iar față de 35 de conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Totodată, 14 persoane au fost depistate în timp ce conduceau un autovehicul, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice, față de 6 dintre acestea polițiștii întocmind dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
În urma neregulilor privind starea tehnică a autovehiculelor, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor s-a verificat și respectarea prevederilor legale de către conducătorii de biciclete/trotinete, 5 dintre aceștia fiind sancționați contravențional.
Cu ocazia verificărilor efectuate, la data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 01.50, polițiștii au efectuat un semnal de oprire unui autoturism care se deplasa Bulevardul 21 Decembrie 1989, la volanul căruia se afla un bărbat de 30 de ani, din județul Maramureș. În urma discuțiilor purtate, polițiștii au constatat că bărbatul prezenta halenă alcoolică și un comportament specific unei persoane care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauza se efectuează cercetări sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

fb-share-icon0