Cotidianul Transilvan

Păzea ! Se relansează anticorruption-ul

Ieșirea la rampă a lui Klaus Iohannis pe subiectul anticorupției este o operațiune pregătită indelung. A spus-o chiar președintele! El s-a lăudat că a avut mai multe intîlniri pe acesta temă. Bineinteles, n-a menționat SRI. Colectarea de semnături sub genericul „vrem anticorupție” este iarăși un semn. S-au strins doar 25.000 (cam putine!), dar suficinte pentru a spune că poporul cere cu hotarire o relansare a anticorupției de tip Basescu-Iohannis-Coldea-Kovesi.

Şi întrebarea cucoanei cu voce de harţag de la ultima conferință de presă pare pregatită. Adică redactată şi învățată pe rost. Ion Cristoiu a surprins operatiunea și a analizat -o corect. Din păcate, partidele politice și ziariștii liberi (cîţi mai sînt) n-au zis nimic!

Ce mai! Să înceapă anticoruptia!

Si‎gur ajuta la parlamentare. Numai că anticorupție de tip Kovesi nu poate începe cu SIIJ în funcţie!
Procurorii se tem ca de dracu. Dacă vine SIIJ şi-i întreabă de ce au plusat? De ce sunt și ei nişte Portocală? Să desființeze SIIJ alfel ei nu mai risca.

SIIJ funcționează ca o frînă, ca o amenințare la adresa abuzurilor pe care le-au făcut sau le-ar putea face procurorii. Cu SIIJ în coaste, procurorii nu mai ascultă orbeste. Se mulțumesc cu lefurile și cu dosarele mărunte. ‎Cît despre investigațiile serioase, mai usor. Cum și cu ce? SRI-ul nu livrează, experientă de investigatie-ioc, știință de carte nici atît.

Cu alte cuvinte, anticoruptia nu functioneaza.Nici pe bune, nici la comandă!

Asa se explica de ce SIIJ a devenit o problemă națională și europeană și transatlantică. Blocheză. Eficienţa procurorilor care execută ordine. De la Binom și de mai sus, venite pe diferite‎ filiere.

Cum a devenit SIIJ o problemă europeană şi cum a apărut Secția ca subiect in raportul despre statul de drept? Simplu! Cu cerere și cu redactare de la Bucuresti, cu ajutorul lui Klaus Iohannis și al Monicăi Macovei‎, al Laurei Codruța Kovesi și cu strădaniile stersului și ascultătorului ministru Cătălin Predoiu.

-Nu putem face nimic pentru că SIIJ ne încurcă!

Klaus Iohannis învîrte Justiția pe degete. O are la dispoziţie. Şi parchetele și serviciile. Numai SIIJ îl încurcă! ‎Nu poate îndeplini nici rugămințile partenerilor externi, nu poate dispune înlăturarea sau sifonarea adversarilor PNL! Vine SIIJ și cercetează si-i încurca ploile.

Aşa se explică valul național și internațional împotriva acestei Secţii, hulită pe toate drumurile și împiedicată pe toate cărările.

Cit privește anticorupția de comandă pomenită de preşedinte, ea este programată să înceapă cit mai curînd. Foloseşte și la alegerile parlamentare!

 

Pe de altă parte, legat de anticorupție, așa cum puncta judecătorul Adrianei Stoicescu, președinte al Tribunalului Timiș, “Cat de penibili putem fi? Cat de tare dispretuim adevarul si dreptatea incat sa ne dorim umilirea judecatorilor?”

 

fb-share-icon0